platna karticaU Oštroj Luci danas su podijeljene dvije od planiranih pet elektronskih kartica za pomoć poplavljenim područjima po vaučer modelu Fonda solidarnosti za obnovu Republike Srpske.

Član Komisije za popis i procjenu štete od poplava u opštini Oštra Luka Borislav Gajić rekao je da će jedna platna kartica biti naknadno dodijeljena zato što je vlasnica trenutno odsutna, a da dvije kartice nisu podijeljene zbog toga što vlasnici imovine imaju mjesto prebivališta u Banjaluci.

“Jednom od tih lica majka živi u poplavljenoj imovini, te ćemo u prijavnom obrascu navesti majku kao nosioca domaćinstva, dok za drugo lice nismo našli način kako da dodijelimo karticu”, pojasnio je Gajić.

Platne kartice danas su dobili Dušan Dronjak /2.618 KM/ i Goran Kuridža /625 KM/, Vidosava LJuboja dobiće je naknadno /1.543 KM/, Veljko Mutić promijeniće prijavni obrazac /2.228 KM/ na ime nepokretne majke, dok za Radu Crnobrnju, čija šteta je procijenjena na 6.149 KM odnosno koji ima pravo na pomoć od 5.000 KM, zasad nema načina da bude dodijeljena kartica.

Šteta od poplava u opštini Oštra Luka u privredi, poljoprivredi, na infrastrukturi i na stambenim objektima procijenjena je na 720.000 KM.

SRNA