prijedorcani-idu-cetvorkom-u-pariz-1Ispraćeni porodicom, komšijama i prijateljima, kako onim „velikim“ tako i onim „malim“, dvojica mladih Prijedorčana, Sanimir Šara i Draško Stupar, krenuli su danas „Renaultom 4“ na put za Pariz.

Iz „Rodinog gaja“ u naselju Raškovac, popularnom „četvorkom“ su krenuli na put do „grada svjetlosti“ i nazad.

-Na ideju da idemo u glavni grad Francuske došli smo nedavno. Otišli smo na kuglanje do Bihaća preko Novog Grada i Otoke, a u povratku smo, željni promjene, išli na Bosanski Petrovac i Ključ. S obzirom da se put odužio na nekih tri i po sata, u jednom momentu rekao sam ortaku „koliko putujemo mogli smo stići u Pariz“. I tako smo odlučili, idemo u Pariz – kaže Sanimir.

Mladi Prijedorčani, od kojih jedan radi kao konobar a drugi kao prodavac knjiga, planiraju da u odlasku idu preko Hrvatske, Slovenije, Italije i „odozdo“ stignu do cilja, dok bi se u povratku vraćali preko Njemačke i Austrije.

prijedorcani-idu-cetvorkom-u-pariz-2-Željeli smo da idemo baš „četvorkom“ jer je to francusko auto. Jeste da je ovaj rađen u Sloveniji, ali „može proći“. Auto je moj, kupljen prije godinu dana, malo smo ga spremili i trebalo bi da izdrži sve napore. Za svaki slučaj nosimo i nešto rezervnih dijelova – priča Stupar.

Društvo će im praviti prijateljica Irna, koju je Sanimir slučajno upoznao, te je, čuvši plan mladih Prijedorčana, odlučila da se pridruži.

Kako su nam potvrdili naši sugrađani koji su krenuli u ovu avanturu, imaju plan da dnevno prelaze oko 350 kilometara te da u Parizu budu krajem naredne sedmice.

-Uglavnom ćemo spavati po hostelima a sa sobom nosimo, prije svega, dobru volju i želju da iskusimo nešto novo i drugačije – rekli su Sanimir i Draško.

Internet portal www.prijedordanas.com želi sretan put i ugodnu vožnju do Pariza i nazad ovoj veseloj trojci sa željom da ih „četvorka“ dobro „sluša“, a oni se, puni utisaka, vrate u Prijedor.

Tekst i foto – Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com

prijedorcani-idu-cetvorkom-u-pariz-4 prijedorcani-idu-cetvorkom-u-pariz-5 prijedorcani-idu-cetvorkom-u-pariz-6 prijedorcani-idu-cetvorkom-u-pariz-7 prijedorcani-idu-cetvorkom-u-pariz-3