amira-ganic-togpdTuristička organizacija Prijedor će, u okviru obilježavanja Svjetskog dana turizma, organizovati multimedijalnu prezentaciju turističkih potencijala koja je prilagođena i licima sa invaliditetom, rekla je danas direktor gradske Turističke organizacije Amira Ganić.

“Organizovaćemo promocije brošure `Turistički vodič` na Brajevom pismu, otvoriti izložbu turističkih fotografija pod nazivom `Turizam za sve` i promovisati projekat `Edukativna staza – Upoznaj Prijedor` koji čini 21 tabla na lokalitetu parka Pećani, kao i edukativnu ukrštenicu”, rekla je Ganićeva
na konferenciji za novinare.

Ona je pojasnila da je ovogodišnji Svjetski dan turizma pod sloganom “Turizam za sve” posvećen pristupačnom turizmu, naročito kada je riječ o populaciji sa nekim oblikom invaliditeta koja nije u mogućnosti da uživa privilegije upoznavanja drugih kultura, da iskusi prirodne ljepote ili uzbuđenja odlaska na putovanje.

“Zato se i na međunarodnom nivou promoviše slogan `Turizam za sve` s ciljem da svi ljudi, pa i lica sa invaliditetom imaju mogućnost da uživaju u turističkim ponudama i uslugama”, rekla je Ganićeva.

Foto-izložba “Turizam za sve” biće otvorena 28. septembra u centru grada, a narednog dana i edukativna staza “Upoznaj Prijedor”.

Edukativna staza biće postavljena i na lokalitetu Nacionalnog parka “Kozara” u saradnji sa kompanijom “Arselor Mital” Prijedor.

Tekst – SRNA
Foto – Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com