rudar prijedor-borac samac-rezultat (1)Nema sumnje da je mlada ekipa Rudar-Prijedora najprijatnije iznenađenje u dosadašnjem toku prvenstva Prve lige Republike Srpske.

Potvrdila je to i trijumfom na gostovanju Zvijezdi 09 u Etno selu Stanišić rezultatom 1:0.

Poslije šest odigranih kola, iako su „rudari“ sa Sane čak četiri puta svoje utakmice igrali na strani, (ostvarili su tri pobjede i doživjeli smao startni poraz u Derventi od Tekstilac Korta) nalaze se na čelu tabele sa 13 osvojenih bodova.

Od subote „za petama“ im je sa dva boda manje banjalučki Borac kao i Drina.

Predstojeći okršaj prošlosezonskih premijerligaša BiH svakako, kao krajiški derbi, privukao bi pažnju poklonika „najvažnije stvari na svijetu“, a ovako subotnji dolazak rivala iz grada na Vrbasu biće prava fudbalska poslastica.

-Možemo u miru da se pripremamo za ovu utakmicu, a izuzumajući Aleksandra Majdanca, koji još vjerovatno neće biti u kombinaciji za startnu postavu, nemamo povrijeđenih ni suspendovanih igrača i svi su spremni za novo iskušenje. Ne želim nijednog momenta da opterećujem momke pred okršaj protiv Banjalučana. Najvažniji mi je pristup igri, odnos prema grbu Rudar-Prijedora, da kao i do sada pruže svoj maksimum. Zaista malo ko je mogao očekivati da ćemo nakon šest kola biti na prvom mjestu. Međutim, nama je najbitnije da imamo strpljenja i istrajemo u namjeri da pružimo puno povjerenje i podršku mladićima, a na kraju sezone što više njih dobijemo za budućnost da budu u narednim godinama nosioci igre – naglasio je šef stručnog štaba Prijedorčana Zlatko Jelisavac.

Tekst i foto – Nenad Đerić/Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com