rudar-prijedor-drina-septembar-rezultat-2Rudar-Prijedor i poslije derbija petog kola Prve lige Republike Srpske u kojem je remizirao protiv zvorničke Drine (1:1) ostao je na čelu tabele, iako se sa njim bodovno izjednačio Tekstilac Kort iz Dervente.

Izabranici trenera Zlatka Jelisavca nastavili su dobru rezultatsku seriju, iako će Rastko Rokvić 5.oktobra napuniti tek 22 godine, jedan je od najiskusnijih igrača u mladom sastavu „rudara sa Sane“.

Status prvotimca stekao je još u ljeto 2010.godine, kada je, dok je na klupi bio Boris Gavran, debitovao u prijateljskoj utakmici u Novom Gradu, u pobjedi od 1:0 nad Slobodom.

-Bila mi je velika čast da debitujem sa nepunih 16 godina, iako sam kasnije imao dugo dokazivanje u juniorskom timu-prisjeća se Rokvić.

Propustio je ove sezone prva dva kola zbog povrede zgloba, koja ga je i ranije mučila, ali je u trijumfu na gostovanju fočanskoj Sutjesci (4:1) uspio da se upiše u listu strijelaca.

Osvrnuo se na duel sa Drinom, od koje je Rudar-Prijedor prošlog proljeća kod kuće poražen sa 0:1 i propustio je priliku da joj se revanšira.

-Da nije bilo isključenja Novice Petrovića, možda smo mogli da ostvarimo i četvrtu uzastopnu pobjedu. Ipak, ako se zna da Zvoriničani imaju iskusniju ekipu, a ne kriju da su im ambicije povratak u Premijer ligu BiH, možemo biti zadovoljni. Za nas je najvažnije da nismo poraženi pred svojim vjernim navijačima i da i dalje ostane odlična atmosfera, koja nas je krasila. Uz kvalitetan rad u pripremnom periodu i na treninzima, to naše zajedništvo je i donijelo naše zapažene partije na početku prvenstva-rekao je Rokvić.

U najvišem rangu takmičenja povjerenje mu je ukazao u sezoni 2012/2013 tadašnji strateg Velimir Stojnić.

Bez obzira da li se Roki, kako ga oslovljavaju saigrači, koji je u borbama za bodove u bh.eliti imao 17 nastupa i postigao dva gola, a u međuvremenu i branio boje banjalučkog BSK-a, nalazi u veznom redu, na pozicijama polušpica i špica, tvrdi da je bitno pošteno se boriti za grb svog kluba.

Prijedorčani su već , uz obavezu u Kupu RS, okrenuti okršaju u Etno selu Stanišić, gdje im je domaćin neugodna Zvijezda 09.

-Pokušaćemo da se nadigravanjem prije svega vratimo neporaženi. Bilo bi lijepo da novim uspjehom napravimo pravo uvertiru pred „krajiški derbi“, jer na Gradski stadion u Prijedoru stiže banjalučki Borac. Poznato je da su ovi mečevi pravi „mamac’“ za ljubitelje „najvažnije stvari na svijetu“ u Potkozarju i šire, ali i motiv više za nas da se dokažemo, kada igramo protiv renomiranih komšija. Sigurno je da će to biti još jedan susret za pamćenje, o kojem će se dugo pričati i analizirati svaki od detalja igre-naglasio je Rokvić.

Tekst i foto – Nenad Đerić/Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com