brdo-kladari (1)OFK Brdo je na startu prvenstva Regionalne lige Republike Srpske-grupa Zapad slavilo u Hambarinama, savladavši sa 2:1 ekipu FK Kladari.

Međutim, i da su gosti ostali neporaženi ne bi to bilo nezasluženo prema stvorenim prilikama.

U prvom poluvremenu izabranici trenera Amira Kaltaka, koji je u finišu meča i ušao u igru, tražili su igru, a samo u nekoliko navrata pokretljivi Damir Gredelj je pokušavao nešto više da učini.

Gosti su zaprijetili u 25.minuti, kada Nemanja Janković glavom iz blizine šalje loptu u ruke golmanu Čauševiću, koji je minut kasnije odlično inetvenisao odbranivši udarac po zemlji iskosa sa ljeve strane Rista Bijelića.

brdo-kladari (2)U 30.minuti Gredelj nije najbolje tukao iz povoljne pozicije da bi novajlija poveo na isteku prvog dijela igre.

Nakon kornera domaćih odbijena lopta došla je do Stefana Gajića, koji je nadmudrio Zdravka Veselinovića, potom izašao sam pred Adnana Čauševića, mladog čuvara mreže „brđana“ ,zaobišao ga i gotovo se ušetao u gol za 0:1.

Režiser preokreta u nastavku bio je, ko bi drugi, nego iskusni Besim Ibričić.

U 64.minuti odlučio se na udarac sa oko 25 metara i poslao loptu u donji desni ugao Radaka za izjednačenje 1:1.

Poslije njegovog šuta iz „slobodnjaka“ u 75.minuti, kada je lopta išla u suprotan ugao, a Radak je odbio, Nemanja Miljević tuče kraj gola.

brdo-kladari (3)Ipak, u 82.minuti Ibričić je iz “slobodnjaka” nadomak šesnaesterca „nišanio“ ponovo donji desni ugao, još jednom je Radak loptu odbio, a Gredelj se našao na pravom mjestu i postigao pobjedonosni pogodak (2:1).

U međuvremenu Kladari su u 66.minuti tražili penal kada je u protivničkom šesnaestercu srušen Goran Zelenac, koji minut kasnije iskosa sa desne strane sa sedam-osam metara šalje loptu kraj suprotne stative.

U posljednjim trenucima poništen im je i pogodak Radana Zelenca, zbog ofsajd-pozicije.

OFK Brdo: FK Kladari 2:1(0:1)

Hambarine
Stadion „Vedro polje“
Gledalaca: 60
Sudija: Mišo Mačkić (Banjaluka) 6,5
Strijelci: Ibričić u 64. i Gredelj u 82. za OFK Brdo, a Gajić u 45.minuti za Kladare
Žuti kartoni: Stegić, Ibričić (OFK Brdo), R.Zelenac (Kladari)

OFK BRDO:
A.Čaušević 7, Stegić 6, Đug 6 (od 45. Knežević 6,5, od 81. Kaltak -), M.Čaušević 6,5, Veselinović 6, Miljević 7, Hadžimuratović 6, Harambašić 6,5, Sarhatlić 6, Ibričić 7,5, Gredelj 7 (od 89. Pađan -)

FK KLADARI:
Radak 6,5, Nježić 6, Dišlov 6,5, Dragojević 6,5, Dabić 6,5, R.Zelenac 6,5, Savić 6,5 (od 79. Matić -), Bijelić 7, Gajić 7, G.Zelenac 6,5 (od 67. Jorgić -), Janković 7

Igrač utakmice: Besim Ibričić (OFK Brdo)

Tekst i foto – Nenad Đerić/Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com

brdo-kladari (4)