rtrs-zikina sarenica prijedor (1)Ljetni karneval “Žikine šarenice” obradovao je građane Prijedora, koji su se okupili na malom gradskom trgu kako bi uživali u nastupima brojnih talentovanih sugrađana. Bila je to i prilika da se gledaoci RTS-a upoznaju sa bogatstvom kulture i folklora koji se njeguje u našem Potkozarju, a emisija je realizovana uz podršku naše kuće.

Kiša i ružno vrijeme nisu spriječili brojne Prijedorčane da uživaju u jednoj od najdugovječnijih i najgledanijih emisija Radio-televizije Srbije. Brojna kulturno-umjetnička društva, solisti, grupe, sportisti, umjetnici, ali i predstavnici gradske uprave bili su neizostavni dio ovog izdanja “Žikine šarenice” sa ciljem da Prijedor predstave u najljepšem svjetlu.

“Ovim je poslata jedna poruka iz Prijedora. Grad Prijedor prikazan je u lijepom svjetlu, jer Prijedor to i jeste”, poručio je gradonačelnik Marko Pavić.

Direktorka Turističke organizacije grada Prijedora Amira Ganić istakla je da organizacija ove emisije “Žikine šarenice” bio naporan posao.

“Pokušali smo zaista da sve obuhvatimo, a bilo je onako kako su zapravo oni željeli, tako da se nadam da će nam opet doći”.

RTRS

rtrs-zikina sarenica prijedor (2)