halid muslimovic-nagrada nisHalid Muslimović je nakon 100 muzičkih priznanja prestao brojati nagrade koje je dobijao na manifestacijama širom svijeta. Sve i dalje vijerno čuva u svom domu koje ga podsjećaju na nekadašnja lijepa vremena.

Nedavno se okitio još jednom. Onom koju je dobio u Nišu. Udruženje zanatlija i poduzetnika regiona Južna Srbija dodijelilo mu je statuu i priznanje za životno djelo. bez obzira što je već veteran u dobijanju nagrada, svaka pa i ova najsvježnija, našla je posebno mjesto u njegovom srcu.

– U ovom opštem haosu na estradi kada se ne zna ko pije, a ko plaća, kada se svi bave nekim spletmana samo da bi ostvarili neki lični profit, kada novac zanemaruje moral… lijepo je kada se neko sjeti nas koji godinama radimo i stvaramo. U tom dijelu Srbije sam uvijek bio dobro prihvaćen i rado viđen čemu je potvrda i ova nagrada koju sam dobio – zadovoljan je Muslimović.

Njegova nova pjesma “Žute dunje” postala je za kratko vrijeme jedna od najslušanijih.

– Nešto posebno me veže za tu pjesmu. Od početka sam vjerovao u nju i eto nisam se prevario u razmišljanju – nastavlja on.

Ovo je još jedno radno ljeto za Halida. Pored brojnih gostovanja širom BiH, očekuju ga i nastupi u dijaspori.

Iako slovi za jednog od najpoznatijih folk pjevača mnogima je čudno zbog čega češće ne nastupa u Sarajevu, zar nije vrijeme za veliki solistički koncert…

– Ne mogu reći da se bojim reakcije sarajevske publike. Godinama sam tu živio. Ali iskreno nemam jedino ja taj problem sa nastupima u našoj prijestonici već i dosta mojih kolega. Došlo je, nažalost, neko drugo vrijeme kada se cijene nekakve drugačije vrijednosti. Mnogi od nas-pjevača se susreću sa bojkotom pojedinaca, nekih menadžera, koji čine sve da nam zatvore vrata u tom gradu. Solistički koncert već dugo planiram i smatram da sam sazrio za takav “zalogaj”. Nadam se da će se on desiti u skorijoj budućnosti – Halidova su očekivanja.

Express magazin