selo veselo brezicani (1)Druga ovogodišnja Kulturno-zabavna manifestacija „Selo veselo“ održana je 3.jula kod škole u Brezičanima.

U višečasovnom programu, brojni posjetioci su pratili nadmetanja u tradicionalnim i atraktivnim igrama i poljoprivrednom kvizu, u čemu su se takmičile ekipe Gornje Dragotinje – Marina, Jutrogošte, Donje Dragotinje i Brezičana.

Najuspješnija je bila ekipa Brezičana, koja je pobjedila u navlačenju konopca, bacanju kamena s ramena, nabacivanju obruča i poljoprivednom kvizu.

Drugo mjesto zauzela je Donja Dragotinja, treća je ekipa Gornja Dragotinja – Marini, najuspješnija u trčanju u vrećama, dok je na četvrtom mjestu ekipa Jutrogošte.

Priznanja i pobjednički pehar, ispred domaćina manifestacije, ekipama je uručila je Olivera Brdar Mirković.

U kulturno-umjetničkom programu nastupili su članovi tamburaškog orkestra, najmlađeg i prvog foklornog ansambla KUD „Milan Egić“ iz Brezičana, narodni umjetnici, muzičari i vokalni solisti.

Nakon Miske Glave, ekipa Brezičana drugi je finalista kulturno-zabavnog karavana “Selo veselo 2016“ koji se održava u okviru „Kulturnog ljeta“ grada Prijedora.

Saša Goronja

selo veselo brezicani (2) selo veselo brezicani (6) selo veselo brezicani (5) selo veselo brezicani (11) selo veselo brezicani (3) selo veselo brezicani (7) selo veselo brezicani (9) selo veselo brezicani (10) selo veselo brezicani (8) selo veselo brezicani (4)