srna-sp-aktiv zena prijedorska regija (1)Socijalistička partija dodijelila je danas na Mrakovici članske karte za 30 novih članica koje dolaze iz prijedorske regije.

Predsjednik Aktiva žena SP Milka Glamočić rekla je novinarima na Mrakovici da se, osim podjele novih članskih karata, na Mrakovici održava edukacija članica Aktiva žena SP.

“Teme su kako jačati kapacitet žena u gradskim i opštinskim odborima, kako lobirati i privući što veći broj žena u Aktiv i kako postati lider i jačati liderstvo”, navela je Glamočićeva.

Ona je naglasila da SP preduzima sve aktivnosti kako bi uključila što veći broj žena u društveno-politički život i na taj način pomogla da one svojim političkim djelovanjem na terenu ostvare što bolje rezultate i ličnu afirmaciju.

srna-sp-aktiv zena prijedorska regija (2)“To pokazuje i činjenica da SP ima veliki broj žena na visokim pozicijama i odrgovornim funkcima u Republici Srpskoj”, rekla je Glamočićeva, podsjećajući da žene SP-a imaju jedno ministarsko i pet mjesta pomoćnika ministara u Vladi Republike Srpske, te jedan mandat u Narodnoj skupštini Republike Srpske.

Prema njenim riječima, na sjednici Aktiva žena SP u proširenom sastavu biće usvojen operativni plan aktivnosti za naredni period gdje će, s obzirom na to da je izborna godini, sve aktivnosti biti usmjerene u tom pravcu.

“Nije slučajno što pripeme za predizborne aktivnosti počinju upravo sa Kozare jer Kozara je sinonim za Stojanku majku Knežopoljku. Mi ćemo se sutra pridružiti obilježavanju godišnjice Bitke na Kozari, gdje će delagacija Aktiva žena SP položiti vijenac”, dodala je Glamočićeva.

SRNA

srna-sp-aktiv zena prijedorska regija (3) srna-sp-aktiv zena prijedorska regija (4) srna-sp-aktiv zena prijedorska regija (5)