rudar prijedor-skupstina-juni 2016 (1)Nakon nekoliko bezuspješnih pokušaja da se zakaže Skupština FK Rudar-Prijedor u posljednjih mjesec dana, ista je konačno održana sinoć u sali Direkcije rudnika uz prisustvo 25 od 33 delegata koji čine ovo tijelo.

Nakon izbora radnih tijela, jednoglasno je usvojen Finansijski izvještaj sa Revizorskim izvještajem za 2015.godinu.

Potom je uslijedio Izvještaj Upravnog odbora za proljetni dio prvnstva Premijer lige BiH za sezonu 2015/16 koji je podnio Branislav Rokvić, predsjednik UO u ostavci.

Prema njegovim riječima, klub je u pomenutom periodu ostvario 170.817 KM prihoda i 170.562 KM rashoda, a zaposlenima u klubu i prvotimcima se ostalo dužna 1,5 plata jer se dio sredstava potrošio na izmirivanje obaveza iz prethodnih godina.

rudar prijedor-skupstina-juni 2016 (2)Nakon rasprave u kojoj je učestvovalo više delegata i tokom koje se govorilo i o temama koje nemaju veze sa ovim Izvještajem, isti je jednoglasno usvojen.

Šef stručnog štaba Rudar-Prijedor Zlatko Jelisavac je podnio Izvještaj za proljetni dio prvnstva Premijer lige BiH za sezonu 2015/16 za seniorsku ekipu koji je takođe usvojen.

O Izvještaju o radu Omladinskog pogona nije se raspravljalo jer se na Skupštini kluba nisu pojavili oni koji su ga trebali predstaviti pa su delegati odlučili da se ta tačka „preskoči“.

Nakon toga usvojena je odluka o razrješenju dosadašnjeg Upravnog odbora kluba.

rudar prijedor-skupstina-juni 2016 (3)S obzirom da su se glavni sponzori Rudar-Prijedora, Gradska uprava Prijedor, ArcelorMittal Prijedor i RŽR „Ljubija“ Prijedor složili da je trenutno najbolje rješenje da klubom upravlja Komitet za hitna pitanja, izglasano je njegovo formiranje.

U ovo tijelo koje će u narednom periodu voditi klub ušli su Ranko Vučković (Gradska uprava Prijedor), Dalibor Majkić (ArcelorMittal Prijedor) i Goran Mikanović (RŽR „Ljubija“ Prijedor).

Nakon dva kruga tajnog glasanja za predsjednika Komiteta za hitna pitanja izabran je Majkić, dok su druga dvojica automatski postali potpredsjednici.

rudar prijedor-skupstina-juni 2016  (4)Pošto je situacija takva kakva jeste, teška i složena, sa mnogo nejasnoća u funkcionisanju novog/starog prvoligaša RS, delegati Skupštine su se složili da o Operativnom radu kluba u narednom periodu, odlučuje novoformirani Komitet.

Ono što je zanimljivo sa održane Skupštine FK Rudar-Prijedor i što je mnogima „upalo u oči“ je činjenica da se nijedan od izabranih članova Komiteta nije pojavio na istoj a od članova nekadašnjeg Upravnog odbora bio je prisutan samo predsjednik Branislav Rokvić.

Vjerovatno i to nešto govori.

Tekst i foto – Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com

rudar prijedor-skupstina-juni 2016  (5) rudar prijedor-skupstina-juni 2016  (6)