don volonteri-odlazak-samac-domaljevacJutros je 20 volontera Lokalnog volonterskog servisa koji djeluje pri Udruženju „DON“ krenulo put prvih organizovanih volonterskih Kampova za pomoć poplavljenim područjima u Šamac i Domaljevac.

Omladinci našeg grada u pomenutim opštinama radiće na čišćenju i uređenju dječijih vrtića, igrališta, škola, doma zdravlja i na drugim lokacijama shodno potrebama sa terena.

Za potrebe sedmodnevnog čišćenja i uređenja ovih prostora, obezbjedili smo dovoljnu količinu alata i druge neophodne opreme koja je zajedno sa određenom količinom hrane i druge humanitarne pomoći jutros krenula put Šamca i Domaljevca.

U stalnom kontaktu sa predstavnicima lokalnih uprava ove dvije Opštine, „DON“ je definisao i druge vidove pomoći u opremanju pomenutih prostora.

Nakon faze čišćenja i uređenja, „DON“ sprema pomoć u opremanju igrališta i prostora za mlade u Šamcu te nabavlja opremu za potrebe Dječijeg vrtića u Domaljevcu.

Podršku za organizovanje ova dva volonterska Kampa i nabavku opreme „DON“ je obezbjedio uz finansijsku pomoć UNDP-a i Norveške Ambasade u BiH.

Za više informacija obratite se u Udruženje „DON“ na telefonske brojeve 052/231-155, 232-155, kontakt osoba Željko Marić.

UG „DON“ Prijedor