skupstina grada prijedoraPosljednja sjednica Skupštine grada Prijedora u ovom sazivu biće odražana ove srijede, 29. juna, sa početkom u 10:00 časova.

Nakon Aktuelnog časa, odbornici će raspravljati o Prijedlogu Zaključka o utvrđivanju Nacrta Regulacionog plana prostora uz korita rijeka Sane i Gomjenice na urbanom području Prijedora – Sekcija 1 i Sekcija 2, Izvještaju o ostvarenju godišnjeg plana implementacije Integralne strategije razvoja Grada Prijedora (2014-2024) za 2015. godinu te o Izvještaju o stipendiranju učenika i studenata u školskoj 2015/2016. godini i nagrađivanje najuspješnijih nastavnika i učenika u osnovnim i srednjim školama.

Nakon toga slijedi rasprava o Informaciji o nasilju u porodici sa posebnim akcentom na zaštiti i zbrinjavanju žrtve, Informaciji o poslovanju privrednih subjekata grada Prijedora u 2015. godini i Informaciji o radu Savjeta mjesnih zajednica u 2015. godini.

Veliku pažnju izaziva Razmatranje inicijative za izgradnju spomen obilježja u Prijedoru (inicijativa roditelja Fikret Bačić i ostali) te Razmatranje inicijative za dodjelu lokacije za otvaranje Spomen sobe i memorijala u Trnopolju (inicijativa Regionalnog saveza logoraša Banja Luka 10.06.2016. godine), dok će sjednica biti završena Referatima iz imovinsko – pravne oblasti.

Priredio – Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com

skupstina grada 6april (5)