marko pavicNakon što su se u pojedinim medijima pojavili navodi da je kandidatura Marka Pavića za gradonačelnika Prijedora pod znakom pitanja, Pavić je za “EuroBlic” kratko rekao da će svoju konačnu odluku saopštiti za par dana.

– Sve će vam biti jasno za dva dana – kazao je on.

Večiti gradonačelnik Prijedora dodao je da zna šta će i kako uraditi, kada je ova tema u pitanju, ali da o tome još uvek ne može da govori.

– Naravno da znam šta ću, ali jednostavno ne mogu o tome još uvek da pričam. Za samo dva dana daću svoj konačan stav, kada je u pitanju moja ponovna kandidatura za gradonačelnika Prijedora – objasnio je Pavić.

gradonacelnik marko pavicS druge strane, kako ATV saznaje, nakon punih 12 godina, odnosno tri mandata, Pavić više neće biti gradonačelnik Prijedora. Fotelju napušta na jesen, a više se neće kandidovati. Kako ATV saznaje, DNS je već odlučio da će kandidat biti njegov aktuelni zamenik Milenko Đaković.

Pavićev zamenik za ATV je priznao da je on kandidat DNS za gradonačelnika Prijedora. Tako je, kaže Milenko Đaković, odlučilo Predsedništvo stranke, a sve će za nekoliko dana potvrditi i Glavni odbor.

– Pavić se izjasnio da nije objektivno u mogućnosti da bude dalje kandidat za gradonačelnika. Obavili smo konsultacije, dogovorili se na nivou stranke da sam ja kandidat za gradonačelnika grada Prijedora – rekao je Milenko Đaković, zamenik gradonačelnika Prijedora (DNS).

Đaković poručuje da im se Pavić poverio da zbog godina života više ne može da upravlja gradom, ali će ostati na čelu stranke. Uveren je da će na prvi način naslediti Pavića.

Blic.rs
Foto – Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com