marko pavic (2)I to se dogodilo. Nakon punih 12 godina, odnosno tri mandata, Marko Pavić više neće biti gradonačelnik Prijedora. Fotelju napušta na jesen, a više se neće kandidovati. Kako ATV saznaje, DNS je već odlučio da će kandidat biti njegov aktuelni zamjenik Milenko Đaković. Ipak, Pavić to ne potvrđuje, ali i ne dematuje.

Zato je Pavićev zamjenik za ATV priznao da je on kandidat DNS-a za gradonačelnika Prijedora. Tako je, kaže Milenko Đaković, odlučilo Predsjedništvo stranke, a sve će za nekoliko dana potvrditi i Glavni odbor.

“Gospodin Pavić se izjasnio da nije objektivno u mogućnosti da bude dalje kandidat za gradonačelnika. Obavili smo konsultacije, dogovorili se na nivou stranke da sam ja kandidat za gradonačelnika grada Prijedora”, rekao je Milenko Đaković, zamjenik gradonačelnika Prijedora (DNS).

dns-pavic-raskid koalicija sa sukalomĐaković poručuje da im se Pavić povjerio da zbog godina života više ne može da upravlja gradom, ali će ostati na čelu stranke. Uvjeren da će na prvi način naslijediti Pavića. U to sumnja opozicija koja u novom kandidatu vidi slabijeg protivnika.

“Mislim da će građanima biti lakše da u većem broju izađu na izbore i donesu svoju odluku. Kad držite vlast 12 ili 16 godina napravite jedan neformalan pritisak pa ljudi jednostavno podlegnu tome”, rekao je Dušan Berić, kandidat SZP za gradonačelnika Prijedora (SDS).

Dok iz prijedorskog Saveza za promjene poručuju da je vrijeme za smjenu lokalne vlasti, novi kandidat DNS-a je uvjeren u pobjedu. Posljednju će ipak reći birači.

Do konačne odluke ostalo je nešto više od tri mjeseca. Do tada i opozicioni i novoizabrani kandidat vladajućeg bloka imaju vremena da lobiraju za glasove.

Iako Pavićev potencijalni nasljednik ne uživa ni njegovu djelimičnu popularnost, poznavaoci političkih prilika u Prijedoru vjeruju da će gradonačelnik biti upravo onaj za kojeg se odluči Marko Pavić koji će, kako kažu, i dalje vući sve konce u gradu.

ATV BL

skupstina grada 9mart (3) milenko djakovic