eko park-izvidjaci-centar sunce (1)Prijedorski i zenički izviđači učesnici kampa “Glasnici budućnosti”, koji se održava na Kozari, izgradili su i uredili eko-park u prijedorskom “Centru Sunce”, koji pohađa stotinjak djece i mladih sa poteškoćama u razvoju.

Gradonačelnik Prijedora Marko Pavić rekao je da je “Centar Sunce” institucija od posebnog interesa za grad Prijedor i za prijedorsku regiju, a da je Odred izviđača “Doktor Mladen Stojanović” Prijedor jedna od prestižnih nevladinih organizacija u Prijedoru, koja u Republici Srpskoj uživa veliki ugled i koja sa Zenicom ima jako dobre odnose.

“Ovo je jedan lijep primjer gdje se dvije izuzetno uvažene organizacije trude da ne samo korisnicima `Centra Sunce`, nego i drugim i posjetiocima omoguće lijep kutak i nešto što je izuzetno lijepo”, rekao je Pavić novinarima u Prijedoru.

eko park-izvidjaci-centar sunce (2)Direktor Javne ustanove “Centar Sunce” Prijedor Slađana Radaković rekla je da se uređenjem prostora dobijaju i eko-park sa pješačkom stazom i ukrasnim zelenilom i prostor za odmor, relaksaciju, rekreaciju, fizikalnu terapiju i vježbe.

Starješina Odreda izviđača “Doktor Mladen Stojanović” Prijedor Ernest Badnjević rekao je da je u ovoj aktivnosti učestvovalo po 30 izviđača iz Zenice i Prijedora i dvadesetak starijih izviđača iz ovih gradova.

“Ovo je jedna volonterska aktivnost u godini volonterizma. S ovom školom imamo izuzetnu saradnju i tu čak imamo i jedan vod izviđača koji djeluje u okviru našeg odreda”, dodao je Badnjević.

On je podsjetio da je ova aktivnost realizovana u okviru kampa “Glasnici budućnosti”, koji je počeo 19. i traje do 24. juna u planinarskom domu “Kotlovača” na Kozari uz podršku američke Ambasade u BiH.

Vrijednost uređenja prostora pored “Centra Sunce” je 4.000 KM.

Tekst – SRNA
Foto – Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com

eko park-izvidjaci-centar sunce (3) eko park-izvidjaci-centar sunce (4) eko park-izvidjaci-centar sunce (5) eko park-izvidjaci-centar sunce (6) eko park-izvidjaci-centar sunce (7) eko park-izvidjaci-centar sunce (8) eko park-izvidjaci-centar sunce (9) eko park-izvidjaci-centar sunce (10) eko park-izvidjaci-centar sunce (11)