matursko vece os mladen stojanovic ljubija (1)Glavna ulica u Ljubiji sinoć je bila pod “opsadom” mladosti i ljepote.

Osnovna škola “Mladen Stojanović” u Ljubiji kod Prijedora ispratila je svoje maturante, učenike devetih razreda.

Lijepi, ponosni, srećni, nasmijanih i anđeoskih lica… To su riječi koje najbolje opisuju sinoćnji ispraćaj maturanata ljubijske varošice na matursku zabavu.

Svetlana Radaković-Ružičić, direktorica ove osnovne škole uručila je priznanja Dušku Radovanoviću kao najboljem učeniku 2015/16 godine, učeniku generacije i “Vukovcu”, te se mnogobrojnim prisutnima obratila i izrazila zadovoljstvo i ponos što ispraća još jednu generaciju maturanata.

-Draga moja djeco… Odlazite od nas nakon 9 godina. Nama je to uvijek teško. Sentimentalni smo, voljeli bi smo da ostanete još malo sa nama. Neka Vas sreća prati – poručila je Ružičićeva.

matursko vece os mladen stojanovic ljubija (2)Ona je na kraju svog obraćanja dodala da život ide dalje a da je ovo posao koji sve prosvjetne radnike čini sretnim.

A učenici završnih devetih razreda za proslavu mature tokom nastavnog ciklusa imali su i školske izbore i glasanja na kojem su birali mistera i mis mature a pobjedu su odnijeli Aleksandar Milojica i Nataša Tomić.

Nakon govora i zajedničkog fotografisanja maturanti Ljubije sa svojim roditeljima, nastavnicima, prijateljima, poznanicima i mnogobrojnim sugrađanima, uputili su se do trga gdje ih je čekao autobus sa kojim su otputovali do grada na rijeci Sani, do glavnog prijedorskog Trga Zorana Karlice gdje su ih čekali drugari maturanti iz Busnova i osnovne škole “Branko Ćopić” iz Prijedora kako bi zajedno prodefilovali ulicama Prijedora do hotela “Prijedor” na zajedničku zabavu koja je kruna školskog života.

Sigurni smo da je sinoć u glas odjekivala jedna dobra stara pjesma čiji stihovi stvaraju drhtav glas, pogotovo našim drugarima maturantima “Maturski rastanak ni u pjesmi nije lak, gdje ćeš ti, gdje ću ja… Ko to zna, ko to zna…”

Tekst i foto – Mladen Karan

matursko vece os mladen stojanovic ljubija (3) matursko vece os mladen stojanovic ljubija (4) matursko vece os mladen stojanovic ljubija (5)