elektrokrajina-zaposljavanjePetero radnika elektrotehničke struke iz kategorije porodica poginulih boraca iz Prijedora zasnovalo je danas radni i pripravnički odnos u “Elektrodistribuciji” Prijedor.

Ugovore o radu na određeno vrijeme dobili su Vladislav Markovinović i Duško Karlica, dok su ugovore o obavljanju pripravničkog staža dobili Vladimir Trivunović, Aleksandar Milinković i Zoran Ritan, djeca poginulih boraca Vojske Republike Srpske.

Direktor “Elektrokrajine” Seka Kuzmanović rekla je da je “Elektrokrajina” organizovana na regionalnom principu i prisutna u 16 lokalnih zajednica, te da je svugdje zastupljen isti princip u saradnji sa lokalnim boračkim organizacijama.

“Ova aktivnost se vodila u prethodnom periodu, još je u toku, a vodiće se i dalje. `Elektrokrajina` je, kao preduzeće za distribuciju električne energije, pored redovnog snabdijevanja kupaca električnom energijom, i društveno i socijalno odgovorno preduzeće i u tom pravcu ćemo nastaviti u narednom periodu”, kazala je Kuzmanović novinarima u Prijedoru.

Ona je dodala da je do sada zaposleno oko 50 ljudi iz kategorije djece poginulih boraca, višečlanih porodica i socijalno ugroženih na području koje pokriva “Elektrokrajina”.

Svečanom potpisivanju ugovora, pored potpisnika, prisustvovali su i Rajko Srdić i Nenad Drljača, izvršni direktori „Elektrokrajine“, zatim, Dalibor Pavić, rukovodilac „Elektrodistribucije“ Prijedor, te delegacija Boračke organizacije grada Prijedora.

Predsjednik Boračke organizacije grada Prijedora Zoran Predojević rekao je da ovo nije prvi put da “Elektrokrajina” ima razumijevanje prema ovoj kategoriji i da je sa današnjih pet ukupno 12 djece iz kategorije porodice poginulih boraca zaposleno u “Elektrodistribuciji” Prijedor.

“Do kraja godine vjerovatno će se naći još mjesta za ove kategorije. Trenutno je ostalo još 232 djece poginulih boraca različitih struka na birou za zapošljavanje u Prijedoru”, dodao je Predojević.

SRNA