cjb prijedor (1)Lice čiji su inicijali G.L. /37/ iz Omarske kod Prijedora osumnjičeno je da je na prevaru uzelo 210 KM od jedne osobe lažno se predstavljajući kao posrednik pri zapošljavanju građevinskih radnika u inostranstvu preko firme iz Slovenije.

Osumnjičeni u julu prošle godine putem internet stranice /Pik.ba/ postavio oglas za posao u inostranstvu u kojem su se tražili majstori za izvođenje građevinskih radova u Belgiji, saopšteno je danas iz Centra javne bezbjednosti Prijedor.

Nakon što se oštećeni javio na broj telefona koji je postavljen na oglasu, osumnjičeni G.L. ga je doveo u zabludu, rekavši mu da je posrednik pri zapošljavanju građevinskih radnika u inostranstvu preko firme iz Slovenije.

cjb pd-kriminalOsumnjičeni je potom tražio da na njegovo ime uplati 210 KM za navodnu uplatu osiguranja, a nakon što je oštećeni to učinio, više nije mogao dobiti G.L. na broj telefona putem kojeg su stupili u komunikaciju.

“CJB Prijedor još jednom upozorava građane da budu maksimalno oprezni prilikom poslovanja posredstvom internet oglasnika i poziva građane koji su bili oštećeni na isti ili sličan način da podnesu prijavu najbližoj policijskoj stanici ili besplatnim pozivom na 122”, navodi se u saopštenju.

CJB Prijedor podnio je Okružnom tužilaštvu Banjaluka izvještaj protiv G.L. o počinjenom krivičnom djelu.

SRNA