novosti-aleksandar drinicMladi prijedorski harmonikaš Aleksandar Drinić trijumfovao je na dva prestižna međunarodna muzička takmičenja – Četvrtom internacionalnom festivalu harmonike “Meh festu” u Beogradu i 41. Međunarodnom susretu harmonikaša održanom u Puli.

– Konkurekcija je bila izuzetno jaka, takmičari su bili izuzetni, ali moje svakodnevno vežbanje se isplatilo. Stalno vežbam, ne mogu da zamislim nijedan dan bez harmonike. Ukoliko jedan dan ne sviram, odmah se osećam čudno, kao da mi nešto nedostaje. Znam vežbati i po sedam časova dnevno kada se pripremam za takmičenja – priča Aleksandar Drinić.

Ovaj talentovani prijedorski muzičar student je Muzičke akademije u Istočnom Sarajevu. Harmoniku svira od osme godine. Od samog početka, kaže, zaljubio se u ovaj instrument.

– Pre svega, prioritet mi je da završim Muzičku akademiju, a onda bih voleo da nastavim školovanje u inostranstvu – kaže Aleksandar.

Dok svira, kaže, već vežba za ostvarenje svojih snova – da pobedi na ovogodišnjem Svetskom trofeju harmonike u Potrugaliji, kao i na Svetskom kupu u Rusiji.

DVORANA

– Želim da se zauvek bavim muzikom i vidim se kao budućeg profesora harmonike. Posebno bih voleo da moj grad Prijedor dobije koncertnu dvoranu, koju sada nema i da postane domaćin nekih budućih susreta harmonikaša, čijih bi voleo da sam deo – kaže Aleksandar.

Novosti.rs