fsa-lijevce (2)Ekipa FSA Prijedor je u 23.kolu prvenstva Regionalne lige Republike Srpske-grupa Zapad savladala sastav Naprijeda sa 4:2 i zadržala 10.mjesto na tabeli sa 23 osvojena boda.

Trijumf domaćih najavio je već u 8.minuti Vladan Galonja, iskoristivši dobru asistenciju Rajka Pekije, da bi najbolji akter meča Danijel Bujić u 28.minuti, poslije kornera glavom na efektan način poslao loptu u protivničku mrežu.

Momci trenera Nenada Bašića su do odlaska na odmor i dalje dominirali.

U 42.minutu Vedran Kušmić, manirom iskusnog golgetera, prihvatio je loptu na grudi i poslao iza leđa mladog golmana gostiju Darka Bajića za rezultat poluvremena 3:0.

Kada je u nastavku, u 50.minuti, Srđan Čulić i četvrtim pogotkom za Prijedorčane povisio na 4:0 bilo je jasno da sva tri boda ostaju na stadionu „Poljana“.

Banjalučani su tek u finišu ublažili poraz.

Prvo je u 62.minuti u listu strijelaca uspio da se upiše Stefan Novaković, da bi u 89.minuti Aleksandar Simić postavio konačan ishod ovog susreta.

FSA Prijedor u srijedu očekuje gostovanje Progresu u Kneževu, a u petak će u gradskom derbiju odmjeriti snage sa Gomjenicom.

FSA Prijedor: Naprijed 4:2(3:0)

Prijedor
Stadion: „Poljana“
Gledalaca: 30
Sudija: Bojan Aničić (Banjaluka) 8
Strijelci: Galonja u 8., Bujić u 28., Kušmić u 42. i Čulić u 50. za FSA Prijedor, a Novaković u 62. i Simić u 89.minuti za Naprijed
Žuti kartoni: Pekija (FSA Prijedor), Antonić, Novaković, Ozren (Naprijed).

FSA PRIJEDOR:
Vasiljević 6,5, Rečević 7, Galonja 7, Čačić 6,5, Bujić 8 (od 46. Došenović 6,5), Pekija 6,5, Rudak 6,5, Kotaran 6,5 (od 46. Karupović 6,5), Granatić 6,5, Čulić 6,5, Kušmić 6,5

NAPRIJED:
Bajić 6, Jotanović 6, Ćutković 6, Antonić 6, Sredić 6,5, Đurđić 6,5, Novaković 6, Berić 6,5, Ozren 7,5, Batos 6,5, Simić 7

Igrač utakmice: Danbijel Bujić (FSA Prijedor)

SUDIJA ANIČIĆ DONATOR

Fudbalski sudija iz Banjaluke, Bojan Aničić, koji je dijelio pravdu na utakmici trećeligaškog Zapada Republike Srpske, FSA Prijedor: Naprijed (Banjaluka) 4:2, načinio je lijep gest.

Donirao je dvije garniture opreme mlađim kategorijama kluba domaćina.

-Od srca se zahvaljujemo na poklonu Aničiću. Na gest vrijedan pažnje navela ga je činjenica da je prepoznao pozitivan duh i trud svih nas u klubu u ovim teškim vremenima za „najvažniju sporednu stvar na svijetu“ -rekao je trener FSA Prijedor Nenad Bašić.

Tekst i foto – Nenad Đerić/Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com