finale kviza prijedor moj grad u srpskoj (1)Učenici Osnovne škole “Petar Kočić” iz našeg grada pobjednici su prvog izdanja kviza “Prijedor, moj grad u Srpskoj” koji su organizovali kompanija ArcelorMittal Prijedor i ova prijedorska škola uz podršku grada Prijedora, Republičkog pedagoškog zavoda Republike Srpske i Ministarstva prosvjete i kulture Republike Srpske.

U ovom zanimljivom takmičenju u učenika od prvog do petog razreda iz poznavanja prirodnih, društveno-ekonomskih, kulturnih i sportskih sadržaja Prijedora i okoline, učestvovalo je 11 osnovnih škola sa područja grada.

Samo finale u kome je osim pobjednika učestvovala i OŠ “Vuk Karadžić” Omarska, bilo je neizvjesno i zanimljivo od prve igre.

finale kviza prijedor moj grad u srpskoj (2)Bilo je tu i suza i sreće prijedorskih osnovaca, ali jedna ekipa je morala da pobijedi, ovaj put su to bili učenici OŠ “Petar Kočić” koji su slavili rezultatom 42:41.

Svi učesnici finala dobili su enciklopedije a pobjednička ekipa je od kompanije ArcelorMittal kao nagradu dobila jednodnevni izlet, dok je “Sport Vision” poklonio lopte za nastavu fizičkog vaspitanja.

-Osnovna ideja projekta je sistematizacija učeničkih znanja o prirodnom, društvenom i kulturnom nasljeđu Prijedora i povezanosti sa drugim gradovima Republike Srpske, kroz međusobno druženje sa vršnjacima iz drugih sredina, saradnju, komunikaciju, toleranciju, igru i zabavu – rekao je Predrag Šorga iz kompanije ArcelorMittal Prijedor.

finale kviza prijedor moj grad u srpskoj (3)On je istakao da je prezadovoljan samim dvomjesečnim takmičenjem, saradnjom sa školama ali i pokazanim znanjem prijedorskih osnovaca o svom gradu.

-Cilj takmičenja je bilo učiti kako se uči odnosno podsticati na učenje, razvijanje učenikovog interesa za predmet, primjenu naučenih znanja i stečenih vještina iz nastave drugih predmeta – dodao je Šorga.

Članovi ekipe OŠ “Petar Kočić” Prijedor: Sara Puhalić, Milica Janković, Ana Zec, Aleksa Krneta, Katarina Balaban.

Članovi ekipe OŠ “Vuk Karadžić” Omarska: Milica Đurić, Andrea Babić, Mihajlo Gavranović, Lana Sredić, Nikola Lončar.

Tekst i foto – Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com
Video – RTRS

finale kviza prijedor moj grad u srpskoj (4) finale kviza prijedor moj grad u srpskoj (5) finale kviza prijedor moj grad u srpskoj (6) finale kviza prijedor moj grad u srpskoj (7) finale kviza prijedor moj grad u srpskoj (8) finale kviza prijedor moj grad u srpskoj (9) finale kviza prijedor moj grad u srpskoj (10) finale kviza prijedor moj grad u srpskoj (11) finale kviza prijedor moj grad u srpskoj (12) finale kviza prijedor moj grad u srpskoj (13) finale kviza prijedor moj grad u srpskoj (14) finale kviza prijedor moj grad u srpskoj (15) finale kviza prijedor moj grad u srpskoj (16) finale kviza prijedor moj grad u srpskoj (17) finale kviza prijedor moj grad u srpskoj (18) finale kviza prijedor moj grad u srpskoj (19) finale kviza prijedor moj grad u srpskoj (20) finale kviza prijedor moj grad u srpskoj (21) finale kviza prijedor moj grad u srpskoj (22) finale kviza prijedor moj grad u srpskoj (23) finale kviza prijedor moj grad u srpskoj (24) finale kviza prijedor moj grad u srpskoj (25) finale kviza prijedor moj grad u srpskoj (26) finale kviza prijedor moj grad u srpskoj (27)