rudar pijedor-borac-izvjestaj (1)„Krajiški derbi“ donio je ravnopravnu igru oba rivala, domaći su, poslije primljenog gola, prijetili i imali prilike u prvom poluvremenu, a Banjalučani u nastavku bili nešto ofanzivniji, da bi na kraju stigli do minimalne pobjede kojom su produžili nadu da mogu izboriti opstanak u Premijer ligi BiH, Rudar-Prijedor: Borac 0:1(0:1).

Već u 3.minuti Uglješa Radinović pred golom sa svega nekoliko metara nije zahvatio loptu, da bi u 5.minuti na suprotnoj strani Zoran mIlutinović oprobao šut, ali je golman gostiju Branislav Ružić bio na mestu.

Trenutak odluke, ispostaviće se na kraju, dogodio se u 10.minuti.

Korner je sa lijeve strane izveo Ognjen Škorić, pokušao je glavom Vladimir Đilas da zahvati loptu, ali je prebacio na suprotnu stativu, gde je dočekao Radinović i rutinski po zemlji poslao u mrežu za 0:1.

rudar pijedor-borac-izvjestaj (2)Preuzeli su inicijativu izabranici trenera Zlatka Jelisavca, a pravo je čudo kako Petar Kunić sa „peterca“ nije uspio da, kada je neočekivano ostao sam, postigne gol svom bivšem klubu, već vrhom kopačke prebaci loptu preko prečke.

U 35.minuti idealno je centrirao kapiten Prijedorčana Nebojša Šodić, ali Ljuban Antonić nije pogodio, da bi četiri minuta kasnije, nakon dobre akcije svog tima, šut Bojan Burazora sa oko 14 metara bio „izblokiran“.

U 41.minuti Vedran Kantar je probao sa lijeve strane, ali mu je Ružić „skratio ugao“ i lako zaustavio loptu, da bi pred sam odlazak na odmor opet ubacivanje Šodića sa desne strane ostalo neiskorišteno od strane Kunića.

U nastavku tim Borčeta Sredojevića i njegovog najbližeg saradnika Zorana Dragišića pomjerio je liniju posljednje odbrane naprijed i češće brzom transformacijom dolazio u pozicije da bude pred protivničkim golom, a pravo je čudo kako u 54.minuti Filip Ristovski sa dva-tri metra glavom neometan šalje loptu preko gola.

rudar pijedor-borac-izvjestaj (3)Minut kasnije pred golom „crveno-plavih“ sporna situacija kada je lopta upućena ka njihovoj mreži pogodila u ruku Dejana Popovića, ali sudija Tomislav Ćuić iz Tomislavgrada, iako je „mirne duše“ mogao da pokaže na „bijelu tačku“ nije to učinio.

Uslijedili su protesti igrača, koji ovog proljeća nose „žuto-plavu“ opremu, ali je njihov epilog bio samo žuti karton Antoniću zbog prigovora.

Taj detalj je donekle i indisponirao Prijedorčane, pa je Borac mogao u finišu povećati prednost.

Prvo u 72.minuti Đilas nije najbolje reagovao, a šest minuta kasnije Škorić je imao i boljih rješenja, ali se odlučio na šut kraj suprotne stative, da bi najbolji akter meča Radinović u 87.minuti dobro „povukao“, kada ga je dobro uposlio kapiten Srđan Bečelić, ali na kraju šutira kraj gola.

Iako je Aleksandar Jovičić u sudijskog nadoknadi vremena, zbog drugog žutog kartona isključen, treba istaći sportsko ponašanje aktera oba tima.

Tako je bilo i na tribinama.

Vjerna navijačka grupa „Alkohol bojs“, svjesna činjenice da im ljubimci od 1.novembra prošle godine u 12 susreta nisu ostvarili pobjedu, a na posljednja četiri nisu postigli gol, te ispadanja iz Premijer lige BiH, u drugom dijelu meča istakla je transparent „Prva liga baš nas briga“ uz “table” sa imenima gradova u kojima će Prijedorčani naredne sezone igrati.

Popularni „Lešinari“, kojih je bilo najmanje 300, sve vrijeme bodrili su Banjalučane, jer očito vjeruju da Borac može da ostane u bh.eliti.

Rudar-Prijedor: Borac 0:1(0:1)

Prijedor
Gradski stadion
Gledalaca: 2.000
Sudija: Tomislav Čuić (Tomislavgrad) 6
Strijelac: Radinović u 10.minuti
Žuti kartoni: Jovičić, Pekija, Antonić (Rudar-Prijedor), Ristovski (Borac)
Crveni karton: Aleksandar Jovičić (Rudar-Prijedor) u 90.(+3) minuti

RUDAR-PRIJEDOR:
Kozić 6,5, Šodić 7 (od 75. Rokvić -), Pekija 6,5, Burazor 6,5, Antonić 6,5, Kantar 6,5, Milutinović 7, Rastoka 6 (od 64. Kojić -), Jovičić 6, Kunić 6,5 (od 65. Jakupović -), Erić 6

BORAC:
Ružić 7, Redžić 6,5 (od 80. Dujković -), Popović 6, Vidović 6,5, Kiso 6,5, Ristovski 6, Škorić 6,5, Bečelić 7, Radinović 7, Đilas 6 (od 84. Zekanović -), Marjanović 6 (od 87. Milosavljev -)

Igrač utakmice: Uglješa Radinović (Borac)

Tekst i foto – Nenad Đerić/Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com

rudar pijedor-borac-izvjestaj (4) rudar pijedor-borac-izvjestaj (5) rudar pijedor-borac-izvjestaj (6) rudar pijedor-borac-izvjestaj (7) rudar pijedor-borac-izvjestaj (8) rudar pijedor-borac-izvjestaj (9) rudar pijedor-borac-izvjestaj (10) rudar pijedor-borac-izvjestaj (11) rudar pijedor-borac-izvjestaj (12) rudar pijedor-borac-izvjestaj (13) rudar pijedor-borac-izvjestaj (14) rudar pijedor-borac-izvjestaj (15)