rtrs-postenjeI to je danas moguće! Pošteni radnici Agencije obezbjeđenja u jednom prijedorskom tržnom centru pronašli su izgubljenu torbu sa 46.000 maraka i vratili je vlasniku.

Vedžid Mehagić iz Cazina godinama je štedio i uštedio 46.000 maraka kako bi kupio automobil. Odustao je od kupovine i svratio u jedan prijedorski tržni centar, gdje je nehotice ostavio torbu sa tolikom količinom novca.

“Svratio sam malo da se osvježim. Ostavio sam torbu u toaletu na mjesto za peškire i produžio kući ostaviviši torbu. Kada sam došao u Cazin, vidio sam da nema torbe. Sjeo sam u auto i vratio se”m rekao je Mehagić.

Imao je sreću da novac pronađe pošteni radnik obezbjeđenja Dalibor Banović. Novac je pronašao u sanitarnom čvoru, koji nije pokriven kamerama. Ipak, ni on, ni kolege nisu došli u iskušenje da novac zadrže za sebe.

“Zapitao sam se za šta može da bude namijenjen? Mogao je biti namijenjen nekome za lijek. I ubuduće kada bih našao novac, isto bih uradio. Postupio bih isto i vratio nađeno”, istakao je Banović, radnik obezbjeđenja Agencije “Flek sekjuriti”.

Vlasnik torbe, presrećan, nije mogao da vjeruje da mu je novac vraćen.

“Ovo je poruka mnogim, da ima puno poštenih ljudi čije se poštenje u ovom vremenu jednostavno ne može ispoljiti”, naglasio je Mehagić.

Pronalazači kažu da je poštenje uvijek na cijeni, a tuđe nikada ne donosi sreću.

RTRS

http://lat.rtrs.tv/vijesti/vijest.php?id=105760