zapljena marihuane (1)Prijedorska policija uhapsila je u okviru akicje “Plantaža” muškarca V.D. /1976/ od kojeg je oduzela više od 20 kilograma marihuane i nakon krim-obrade predala ga u nadležnost postupajućem tužiocu, izjavio je danas načelnik Centra javne bezbjednosti /CJB/ Prijedor Vojislav Pelkić.

“Duboko u šumi u Malom Palančištu postavili smo zasjedu i dvadesetčetverosatni nadzor jedinice za podršku i, nakon pet dana opservacije, danju i noću i po svim vremenskim uslovima, u toku jučerašnjeg dana uhapsili V.D. kod kojeg smo pronašli alat za otkopavanje droge iz takozvanog šteka u zemlji”, rekao je Pelkić na vanrednoj konferenciji za novinare u Prijedoru.

U dva plastična bureta zakopana u šumi i u pretresu vozila i prostorija koje je koristio V.D. pronađeno je ukupno 20.346 grama marihuane, spremne za dalju distribuciju i preprodaju, kao i dva okvira za automatsku pušku i 60 metaka kalibra 7,62.

“CJB Prijedor je ovu aktivnost proveo potpuno samostalno u cjelosti – od planiranja, preko organizacije do realizacije i za to želim da pohvalim policijske službenike koji obavljaju poslove na sprečavanju i otkrivanju krivičnih djela iz oblasti neovlaštene proizvodnje i prometa opojnih droga”, naglasio je Pelkić i najavio nastavak “Plantaže” kao kontinuirane akcije.

zapljena marihuane (2)On je istakao da se danas, na Dan borbe protiv zloupotrebe i krijumčarenja droga, ovim šalje jasna poruka građanima o uspješnosti polcije u borbi u koju su uključeni brojni drugi subjetki.

“U ovolikom obimu ovo je već treća akcija CJB Prijedor u ovoj godini. Sa prvom zapljenom 20-ak kilograma marihuane, otkrivanjem zasada sa nekoliko hiljada stabljika indijske konoplje i ovom najnovijom akcijom, radi se o blizu 50 kilograma droge”, dodao je Pelkić rekavši da cijene droge na tržištu variraju i da je zato nezahvalno procjenjivati uličnu vrijednost zapljene.

Prema njegovim riječima, marihuana se na ovim prostorima rasparčava na pakete od pola grama ili gram i prodaje po cijenama od 5, 7 ili 8 KM.

SRNA
zapljena marihuane (3)