cjbpd-marihuanaPolicijski službenici Sektora kriminalističke policije CJB Prijedor i Policijske stanice Kozarska Dubica su na području grada Prijedora i opštine Kozarska Dubica, u odvojenim aktivnostima pronašli i oduzeli oko 6,5 grama zelene biljne materije koja svojim izgledom podsjeća na opojnu drogu marihuanu.

Naime, policijski službenici SKP CJB Prijedor su na osnovu prethodno prikupljenih operativnih informacija, a u cilju redukcije ulične prodaje opojne droge 25.03.2016. godine, lišili sobode lice inicijala A.M. (1991) Prijedor.

Tokom kriminalističke obrade policijski službenici su kod osumnjičenog pronašli i oduzeli 4,5 grama zelene biljne materije koja svojim izgledom podsjeća na opojnu drogu marihuanu.

Policijski službenici Policijske stanice Kozarska Dubica su 26.03.2016. godine, vršili pojačanu kontrolu stanja javnog reda i mira, kojom prilikom su izvršili obilazak više ugostiteljskih objekata na području opštine Kozarska Dubica.

Policijski službenici su ispred ugostiteljskog objekta u Dobrovoljačkoj ulici, izvršili kontrolu i pregled lica A.K.(1991) iz Kozarske Dubice, te su prilikom pregleda kod lica pronašli i oduzeli oko 2,00 grama zelene biljne materije koja svojim izgledom podsjeća na opojnu drogu marihuanu.

U toku je rad na dokumentovanju i kompletiranju predmeta nakon čega će Okružnom tužilaštvu Banja Luka, Područna kancelarija Prijedor, biti dostavljen izvještaj o počinjenom krivičnom djelu „Neovlašćena proizvodnja i promet opojnih droga“ protiv lica A.M., dok će protiv lica A.K. biti podnesen zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka zbog počinjenog prekršaja iz člana 4. Zakona o proizvodnji i prometu opojnih droga.

CJB Prijedor