slobodan brdarUdruženje penzionera grada Prijedora za 367 članova pogođenih poplavama isplatilo je jednokratnu novčanu pomoć od po 70 KM, rekao je danas predsjednik ovog udruženja Slobodan Brdar.

“To nije konačan broj naših članova koji imaju pravo na ovu skromnu pomoć jer je bilo situacija da naša interna komisija koja je popisivala članove pogođene poplavama nije uvijek zaticala ljude kod svojih kuća, te će pomoć biti isplaćena i onima koje naknadno evidentiramo”, kazao je Brdar Srni.

On je podsjetio da je Upravni odbor Udruženja penzionera grada Prijedora odmah nakon što su grad pogodile poplave donio odluku da 33.710 KM iz budžeta grada za drugi kvartal ove godine, namijenjenih za jednokratnu pomoć penzionerima sa najnižim primanjima, preusmjeri na penzionere ugrožene poplavama.

“Komisije koje su obilazile teren i evidnetirale poplavljene penzionere čine članovi mjesnih odbora Udruženja iz mjesnih zajednica Gomjenica, Tukovi, Raškovac, Pejići, Brezičani i Vrbice”, naveo je Brdar.

Prvobitno je namjera Udruženja bila da se isplaćuje po 100 KM pomoći, ali je broj poplavljenih penzionera bio veći od očekivanog, te je iz tog razloga prvobitno planirani iznos smanjen na 70 KM.

SRNA