rudar prijedor-drina-izvjestaj (5)Opstanak u Premijer ligi BiH za Rudar-Prijedor je sve dalje.

Iako su „rudari sa Sane“ najavljivali pobjedu pred praznim tribinama Gradskog stadiona (drugi meč kazne zbog svoje navijačke grupe „Alkohol bojs“) u „srpskom derbiju“ protiv Drine doživjeli su minimalan poraz rezultatom 0:1.

Zvorničani, predvođeni sa klupe novim trenerom Cvijetinom Blagojevićem, zasluženo su slavili, golom najboljeg aktera meča Miće Kuzmanovića u 61.minuti.

Domaćin nije uspio da se domogne bar boda, pošto je udarac Vedrana Kantara u 86.minuti sa „bijele tačke“ zaustavio golman rivala, Filip Erić.

-Čestitam Drini na ostvarenoj pobjedi. Ono što smo pričali i upozoravali u pripremi ove utakmice da neće biti lako na kraju se i obistinilo na terenu. Umjesto da nas imperativ pobjede „digne“ ona nas je sputao. Pogotovo, u prvih 25 minuta nismo nikako uspijevali da uspostavimo igru. Da li se uvukao strah u pojedince koji nisu prikazali onakvu partiju kakva se od njih očekivala – pita se šef stručnog štaba Zlatko Jelisavac.

U finišu prvog poluvremena pokušali su, kako navodi, njegovi izabranici izvršiti pritisak i postići gol, ali to se nije dogodilo.

Sama činjenica da tokom ovog dijela nisu nijednom zaprijetili Eriću govori kako su igrali.

Početkom drugog poluvremena, u 49.minuti prvi put Zoran Miutinović je tukao u okvir protivničkog gola.

-U nastavku susreta pokušali smo sa još jednim napadačem, uvođenjem Petra Kunića, htjeli smo da dođemo do zlata vrijednih bodova. Iz jedne nepažnje, iako je odbrana izgledala veoma korektno, mada je u pripremnom periodu primila dosta golova, dobili smo pogodak. Kada ne iskoristite ni penal, onda je iluzorno bilo šta dalje pričati – istakao je Jelisavac.
Ipak, kormilar Prijedorčana smatra da njegova ekipa može mnogo bolje da odigra, posebno igrači iz „veznog“ reda.

U velikoj mjeri na konačan ishod uticala je činjenica da su gosti bili rasterećeni.

Priznao je Jelisavac da je načinio grešku što nije dozvolio Kuniću da izvede kazneni udarac, jer je pokazivao da ima želju, s obzirom da oba izvođača, prvi, Milutinović, i sljedeći za njim, Siniša Radoja, nisu bili u igri.

-Nažalost, previdjeli smo taj detalj da je Vedran Kantar izborio jedanaesterac, a smatrali smo da je sigurniji u tom momentu. Nismo imali listu od od četiri-pet izvođača, a ovakva odluka ide „na moju dušu“. Ogriješili smo se o Kuniću, ne dozvolivši mu da šutira, iako se nudio, imao želju i, vjerovatno bi dao gol za konačan ishod u kojem bi bilo ljepše da nismo izgubili nego što se to desilo – iskreno je rekao Jelisavac.

MINUT ĆUTANJA

Prije početka susreta Rudar-Prijedor: Drina, akteri na terenu pred praznim tribinama, kao i zvanična lica i predstavnici klubova kojima je bio dozvoljen ulazak na prijedorski Gradski stadion, minutom ćutanja odali su počast dvojici nedavno preminulih fudbalskih radnika Bori Tepiću i Vjekoslavu Šimunoviću.

Tekst i foto – Nenad Đerić/Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com