srna-sastanak-pavic-ivanic (2)Član Predsjedništva BiH iz Republike Srpske Mladen Ivanić izjavio je danas nakon razgovora sa gradonačelnikom Prijedora Markom Pavićem da su zajedničke institucije do sada podržavale projekte koji su dolazili iz Prijedora i da su dogovorene slične aktivnosti i u narednom periodu.

Ivanić je istakao da mu je bilo zadovoljstvo da ponovo bude u Prijedoru i čuje rezultate koje je Prijedor ostvario, ali i o tome kako predstavnici u zajedničkim institucijama mogu pomoći ovoj sredini.

“Tu ima i dio aktivnosti koje su vidljive i dio koji je nevidljiv i naša je želja da promovišemo Prijedor kao jedan od gradova koji je važan za Republiku Srpsku i sasvim sigurno i za BiH u cjelini”, rekao je Ivanić.

On je dodao da dobra saradnja postoji od ranije i da su zajedničke institucije pomagale gdje god su mogle i podržavale projekte koji su dolazili iz Prijedora, te da su dogovorene slične aktivnosti i u vremenu koje dolazi.

Pavić je rekao da je Ivanića upoznao o rezultatima koje je Prijedor postigao u radu i funkcionisanju, ali i o poteškoćama sa kojima se susreće.

srna-sastanak-pavic-ivanic (1)“Iznijeli smo podatke da naša privreda pozitivno posluje, tako da je pokrivenost uvoza izvozom 120 procenata i da je broj nezaposlenih u proteklih pet godina sa 13.000 smanjen na oko 7.000 i da imamo izuzetno povoljan odnos plata i budžeta i da je to naš prostor za investiranje”, istakao je Pavić.

On je dodao i da je Ivanića upoznao o činjenici da su politički i svaki drugi odnosi unutar ove lokalne zajednice povoljni.

“Predložio sam zajednički rad na stvaranju povoljnog ambijenta u cijeloj BiH za investiranje jer mi nismo izdvojena sredina i samo u tim uslovima može biti povoljna klima za investiranje i u našem gradu”, istakao je Pavić.

On je dodao i da je Ivanića upoznao da je grad Prijedor dobio veliko priznanje da je četvrti najperspektivniji grad, odnosno mikrolokacija u Evropi za 2016/2017. godinu.

Ivanić je danas u Prijedoru posjetio i gradski odbor PDP-a i Opštu bolnicu “Dr Mladen Stojanović”, gdje je kao član Predsjedništva BiH iz Republike Srpske uručio donaciju pedijatrijskom odjeljenju.

SRNA