zoran-barosPozorište Prijedor počelo je pripremati novu predstavu pod naslovom “Večera budala”, što će biti šesta premijera u 61. sezoni, najavio je danas direktor ove kuće Zoran Baroš.

“Riječ je o komediji Fransisa Vebera u režiji Slobodana Perišića. Žanrovski pripada savremenom bulevarskom pozorištu, a svojim zapletom slična je vodvilju i građanskoj komediji u kojoj se isprepliću elementi komedije karaktera i intrige”, rekao je Baroš.

U predstavi će igrati glumci domaćeg ansambla Siniša Vučićević, Dean Batoz, Radenko Bilbija, Mirela Predojević, Željko Kasap, Želimir Rivić i Jelena Seksan, a glavnu ulogu tumačiće glumac Narodnog pozorišta Republike Srpske Branko Janković.

Prva premijera u 61. sezoni Pozorišta Prijedor bila je predstava “Ničiji sin” po tekstu Mate Matišića i u režiji Filipa Grinvalda, druga “Namćor” po tekstu Miroljuba Nedovića i u režiji Željka Kasapa, treća “Draga Jelena Sergejevna” po tekstu Ljudmile Razumovske i u režiji Radenka Bilbije, a četvrta “Djeda Mraz Dječije republike” po tekstu Muhidina Šarića i u režiji Željka Kasapa.

Premijerno izvođenje pete predstave u sezoni, “Feničanke” Darka Cvijetića, predviđeno je za kraj marta, a šeste, “Večere budala”, za početak aprila.

SRNA