sinisa radoja-najbolji fudbaler rsPotpredsjednik Fudbalskog saveza Srbije Savo Milošević i direktor mlađih selekcija u Fudbalskom savezu Srbije Mitar Mrkela dobitnici su zlatne povelje “Miljan Miljanić” za fudbalsko stvaralaštvo i izuzetan podvig na petoj manifestaciji “Dan fudbala” u Banjaluci.

Miloševiću i Mrkeli ovo priznanje dodijeljeno je za osvajanje titule prvaka omladinske reprezentacije Srbije na svjetskom prvenstvu na Novom Zelandu, a uručio im je proslavljeni jugoslovenski reprezentativac Predrag Mijatović.

Milošević je rekao da je omladinska reprezentacija Srbije postigla veliki rezultat ne samo za svoju zemlju, već i za sve zemlje Balkana, jer je pokazala da je za reprezentaciju sa tih prostora ovakav uspjeh moguć uz rad.

srna-dan fudbala (1)Ministar porodice, omladine i sporta Republike Srpske Jasmina Davidović rekla je da je ovo manifestacija mladosti, sporta i ljudske dobrote, koja je dostigla regionalni karakter i dobila evropsku dimenziju.

“Posebno je važno da afirmišemo mladost i odamo priznanja najboljima, ali i najhumanijima”, rekla je Davidovićeva.

Najbolji fudbaler Republike Srpske za 2015. godinu je igrač “Rudar-Prijedora” Siniša Radoja, najbolji trener Slavko Petrović iz bijeljinskog “Radnika”, dok je najperspektivniji mladi fudbaler član dobojske “Sloge” Jovo Lukić.

Članu Izvršnog odbora Fudbalskog saveza BiH i članu uprave Fudbalskog kluba “Slavija” iz Istočnog Sarajeva Draganu Kulini dodijeljena je nagrada za životno djelo “Dr Milan Jelić”, dok je uredniku lista “Sportski žurnal” Miodragu Simeunoviću dodijeljena plaketa za nesebičnost i pregalaštvo.

Plaketa za humanost pripala je nekadašnjem golmanu “Borca” iz Kozarske Dubice Zoranu Mijiću.

Najbolji sportski radnik u prethodnoj godini je Dragutin Ilić iz “Krupe”, a najbolji fudbalski sudija Dragan Skakić iz Gradiške.

Organizator manifestacije “Dan fudbala” su Fudbalski savez Republike Srpske i dnevni list “Sportski žurnal”.

SRNA

srna-dan fudbala (2) srna-dan fudbala (3)