vesti-dostaDosta Miki Bauer, čitaocima “Vesti” dobro poznata dugogodišnja donatorka iz Frankfurta, rođena pod Kozarom u Omarskoj, za novogodišnje i božićne praznike ozarila je srca Stoje Buvač iz Omarske i Ljeposave Gvozden iz Cikota, kojima je poslala darove od po 50 i 30 evra, koje će ovim bolesnim i siromašnim ženama u poodmaklim godinama biti od pomoći.

Treći poklon od 50 evra otišao je Desi Solar u Jelićku koja boluje od kancera, a četvrti, takođe od 50 evra, obradovao je unuka Ranka Majstorovića, Marka, učenika prvog razreda Srednje elektrotehničke škole u Prijedoru. I ništa ne bi bilo čudno u ovoj vesti da i sama donatorka nije teško bolesna, ali, uprkos svojoj muci, nije zaboravila da i dalje pruža podršku ljudima u nevolji.

– Pretrpela sam moždani udar, ali molila sam se Bogu da me još ostavi među živima jer još želim da pomognem ljudima koji ne mogu da se izbore sami sa svojom nevoljom – ističe ova humana žena koja je istovremeno zahvalna i ljudima koji su se njoj našli u najtežim trenucima.

– Veliku zahvalnost dugujem sveštenicima Simonu Turkoviću i Stojanu Barjaktareviću, koji su me posetili dok sam bila u bolnici. Kad sam izašla iz bolnice posetila sam hram Vaskrsenja Hristovog u Frankfurtu i darivala 150 evra našoj crkvi. Novčano sam pomogla i mnogima društvima u Nemačkoj, deci oboleloj od raka, Crvenom krstu… darovala sam mnoge ljude uoči Božića.

Najlepše želje

Našu dobrotvorku Dostu Miki Bauer krajem januara čeka operacija na otvorenom srcu. Naše je da joj od srca poželimo da dobije bitku sa svim nedaćama i Božji blagoslov da još dugo bude među nama i na stranicama “Vesti” i da svojim humanim delima greje duše nevoljnika.

Vesti-online.com