miroslav turnsekU Rijeci je iznenada u 70.godini života preminuo Miroslav Turnšek direktor Fabrike keksa „Mira“ a.d.Prijedor.

Turnšek je rođen 4.maja .1945. godine u Prijedoru. Osnovnu i srednju školu – gimnaziju završio je u Prijedoru,a diplomirao je na Prirodno-matematičkom fakultetu u Beogradu.

Od 1969. godine se radio u prosvjeti,a obavljao je značajne partijske funkcije i to: predsjednik Opštinskog komiteta Savjeta omladine Prijedor, sekretar Republičke konferencije Saveza socijalističke omladine BiH, delegat društveno političkog vijeća Skupštine BiH, predsjednik Opštinskog komiteta Saveza komunista Prijedor, predsjednik Skupštine Opštine Prijedor.

Od 1977. godine bio je direktor tvornice keksa i vafla Mira Cikota Prijedor.

Od 1993. godine obavljao je funkciju direktora prodajnog centra Kraš d.d. Zagreb u Rijeci.

Od 2003. godine zaposlen je pri Upravi Kraš d.d. Zagreb u Timu za poslovnu suradnju i integracije. Od 2003. godine je bio član, a poslije i predsjednik Upravnog odbora MIRA, a.d. Prijedor. Od 1.jula 2006. godine je direktor MIRA, a.d. Prijedor.

Nosilac je viša značajnih priznanja u oblasti privredne grane kojom se bavio kao što je priznanje „Najmenadžera 2011.godine“.

keksara-umro direktor turnsekFabrika „Mira“ a.d. Prijedor je dok je Turnšek bio na njenom čelu osvojila je nagradu za Najuspješnije veliko privredno društvo u RS za 2009. godinu, Nagrada i priznanje EMERIK za naj BH proizvod za proizvod „Frondi maksi nugat“ 2012 godine.

Privredna komora Republike Srpske, u okviru tradicionalne Manifestacije „Izbor najuspješnijih u privredi Republike Srpske za 2014. godinu“, dodijelila je „Miri“ a.d. Prijedor posebno priznanje u kategoriji „prepoznatljiv kvalitet i razvoj domaćeg proizvoda“.

„Titulu“ je ponio proizvod „Lili vanilin“ 270.gramski, a posebno priznanje je uručeno direktoru Miroslavu Turnšeku u martu 2015.godine.

Iznenadna smrt je ovog uglednog prijedorskog privrednika zatekla u Rijeci. Komemoracija povodom smrti Miroslava Turnšeka biće održana u nedjelju 3.januara u 12 časova u Pozorištu Prijedor. Knjiga žalosti će biti otvorena od subote 2.januara od 8 časova u holu Fabrike „Mira“ a.d.Prijedor. Vrijeme i mjesto sahrane Miroslava Turnšeka biće naknadno objavljeni.