rtvpd-lazo radovicGrađani Prijedora i Zvornika juče su se, uz dužnu poštu, na prijedorskom groblju Pašinac oprostili od novinara Laze Radovića (78).

Radović je rođen u Zvorniku prije 78. godina. Diplomirao je na Višoj pedagoškoj školi u Banjaluci, grupa srpskohrvatski jezik i istoriju. Od 1963. godine predavao je u Osnovnoj školi “Rade Kondić” u Kozarcu. Uporedo se bavio novinarstvom. Sarađivao je sa deset listova i časopisa. U listu banjalučki „Glas” i “Glas Srpske” sarađivao je preko 35 godina te bio dopisnik “Borbe”, zagrebačkih “Sportskih novosti”. Pisao je i za sarajevsko Oslobođenje, Unu, Prosvjetni list, Male novine. Godinama je bio zaposlen u prijedorskom “Celpaku”, odakle je otišao u zasluženu penziju.

Od 1995. do 1998. godine Radović je radio u SRT-ITC Prijedor kao honorarni saradnik. Ostale su iza njega nezaboravne reportaže i zapisi sa područja prijedorske regije. Sa kolegama iz Prijedora i Banjaluke učestvovao je u izdavanju dvije sportske knjige: “U zagrljaju sporta” i “50 godina rukometa” .

Dvaput je proglašavan najboljim sportskim novinarem Prijedora. Najviše se bavio fudbalom odnosno Rudar Prijedorom a aktivno je pratio i nižerazredne klubove Regije.

Radović je u životu imao tri velike ljubavi: porodicu, novinarstvo i šah.

RTV Prijedor