srna-prijem-penzioneri-borci norGradonačelnik Prijedora Marko Pavić izjavio je danas da su SUBNOR i Udruženje penzionera uvezane organizacije, da jedni drugima pomažu i zajednički djeluju, te da su svi borci NOR-a ujedno i penzioneri.

“Imamo obavezu prema ovim ljudima jer kad izađemo na ulicu ili odemo u neko preduzeće, bilo gdje u svom gradu, to je dio njihovog minulog rada i za to smo im zahvalni”, rekao je Pavić novinarima u Prijedoru nakon tradicionalnog novogodišnjeg prijema za predstavnike SUBNOR-a i Udruženja penzionera grada Prijedora.

On je naglasio da su borci NOR-a dokazani antifašisti i da je antifašizam pokret koji će uvijek imati mjesto, ne samo u istoriji, nego kao pouka mladim generacijama da ne dozvole da se takve pošasti razviju do stanja koje može izazvati svjetski sukob, kao što se nešto približno tome sada dešava.

“Udruženje penzionera je najveća organizacija i zaslužuje svaku pažnju administracije. Imamo izuzetno dobar i korektan odnos sa ovim udruženjima i nastojimo da im penzionerske dane što više olakšamo, da im stvorimo bolje uslove za život i da im pomognemo materijalno, koliko možemo”, dodao je Pavić.

Predsjednik SUBNOR-a Republike Srpske Blagoja Gajić pozvao je medije da objektivno izvještavaju o gradu Prijedoru jer će to najviše doprinijeti dobrim međuljudskim odnosima.

Predsjednik Udruženja penzionera grada Prijedora Slobodan Brdar rekao je da je gradska vlast ovom udruženju do sada dala 1.680.000 KM, od čega je 950.000 KM utrošeno na jednokratne novčane pomoći za oko 13.500 članova, a 730.000 KM za banjsko liječenje za oko 2.050 članova.

“Oko 800 članova bilo je na izletima širom Republike Srpske, a oko 200 na moru, a sve s ciljem da ljudima olakšamo treću životnu dob. Saradnja sa gradskom administracijom uvijek je u uzlaznoj putanji”, istakao je Brdar.

Udruženje penzionera grada Prijedora broji oko 14.500 članova.

SRNA