rudar prijedor-novogodisnji turnir najava (1)Fudbalski klub Rudar-Prijedor, odnosno njegov Omladinski pogon, kao nosilac, pod tehničkim pokroviteljstvom Gradskog fudbalskog saveza Prijedor, biće domaćin „Novogodišnjeg turnira“, koji će se održati u nedjelju, 27.decembra, za uzrast dječaka rođenih 2007. i 2008.godine, a u Novoj 2016.godini (5.januara) za generacije 2005. i 2006.godište.

-Ovaj projekat je nešto novo, projekat kakav nije do sada bio u novijoj istoriji ovakvog tipa u Prijedoru. Turnir će imati međunarodni karakter i time dobija na značaju, a uz ekipe iz okruženja, očekujemo ih iz Slovenije, Hrvatske i Srbije. Odlučili smo se za generacije igrača koji nisu obuhvaćeni turnirom u Sportskoj dvorani „Mladost“ – rekao je koordinator rada Omladinskog pogana premijerligaša BiH, Saša Keranović.

Takmičenje će se odvijati sa početkom od 9 časova u balonima „Gomjenica“ i „Celpaka“ u kojem će biti održana završnica turnira u 19 časova.

Pored „rudara sa Sane“ nade prijedorskog fudbala predstaviće i Gomjenica.

-Djeca igraju po propozicijama za mali fudbal, „pet + jedan“ u sastavima, a poslije grupne faze odvijaće se završnica. Imamo veoma jake ekipe. Rudar-Prijedor imaće svoje timove u svim kategorijama – istakao je Veljko Janjetović, koji se nalazi u dvostrukoj ulozi, kao sekretar Omladinskog pogona, a ujedno je i komesar za takmičenja ljetnih i zimskih liga mladih gradskog saveza.

rudar prijedor-novogodisnji turnir najava (2)U Organizacionom odboru ističu da je želja bila da se gradu na Sani predstavi kvalitetan međunarodni turnir sa ograničenim brojem timova (po osam), od kojih se neki („Piksi“ iz Pala, „Vrbovec“ Hrvatska) neće predstaviti na prvom.

-Želimo organizaciju na najvišem nivou. Očekujemo goste i iz Fudbalskog saveza Republike Srbije, kao i iz Srbije, direktora Omladinske škole beogradskog „Rada“ Željka Mijevića i Milana Čabrića, koji je dugo bio na čelu Škole fudbala Vojvodina, a sada je u „Zvezdi“ iz Stanišića. Na turniru bi trebalo da se nađu reprezentativci iz Prijedora Siniša Saničanin, Ajdin Redžić i Aleksandar Jovičić, kao i internacionalci, jer su pozivnice dobili: Vedran Kantar, Borislav Topić, Saša Stević i Zoran Milutinović – naglasio je Slaviša Kralj, predsjednik GFS Prijedor i promotor Omladinskog pogona FK Rudar-Prijedor.

Generalni sponzor „Novogodišnjeg turnira“ je ArcelorMittal Prijedor, uz „manje“ sponzore, a predviđena je i TV emisija „Ja volim fudbal“, kako bi se sa ove sportske manifestacije poslala što ljepša slika.

SASTAVI GRUPA-2007.godište: „A“: Rudar-Prijedor, Krka (Novo Mesto-Slovenija), Škola fudbala Vojvodina (Novi Sad-Srbija), Podgrmeč (Sanski Most); „B“: Rad (Beograd-Srbija), Zmajevi (Bosanska Krupa), Škola fudbala Prijatelji (Brod), Škola fudbala Bubamara (Novi Grad); 2008.godište-grupa „A“: Rudar-Prijedor, Gomjenica, BSK (Banja Luka), Ključ; „B“: Krka (Novo Mesto), Sport-tim (Banja Luka), Laktaši, Zmajevi (Bosanska Krupa).

Tekst i foto – Nenad Đerić/Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com