sp-konferencija pdPredsjednik Socijalističke partije /SP/ Petar Đokić rekao je da je večerašnja šesta izborna konferencija Gradskog odbora SP-a Prijedor najava velikog pohoda socijalista na ovu regiju radi reafirmacije socijalističke ideje na području Potkozarja.

“Posljednjih izbornih ciklusa nismo u Prijedoru imali rezultat kojim bismo mogli biti zadovoljni. Više je faktora dovelo do toga, ali mi večeras u Prijedoru završavamo izborne aktivnosti u našoj partiji, te je posebno zadovoljstvo što smo u ovom gradu konačno uspjeli znatno poboljšati našu organizaciju”, rekao je Đokić na stranačkom skupu u Prijedoru.

On je dodao da je i Prijedor pokazatelj da se SP proširila i obogatila novim i kvalitetnim članstvom, koje je motivisano da mnogo više radi i koje je prepoznalo značaj socijalističke ideje.

“Stanje jeste teško, ali ne toliko da se ne može promijeniti, a socijalistička ideja je kroz istoriju, posebno u godinama krize, dolazila do izražaja i mijenjala svijet i uspostavljala ravnotežu”, poručio je Đokić.

Novoizabrani predsjednik Gradskog odbora SP-a Prijedor Milenko Puzigaća pozvao je sugrađane u SP, koja je otvorena za sve ljude kojima je blizak program partije i koji žele bolje sutra narodu Potkozarja.

“Po raspuštanju prethodnog prijedorskog odbora socijalista utvrđeno je da stranačka infrastruktura nije bila dobro postavljena. Privremeni odbor osnovao je 20 mjesnih odbora i ubrzo ćemo pokazati koliko novih članova će okupiti SP u Prijedoru”, kazao je Puzigaća.

Predstavnici SP-a iz Kozarske Dubice, Kostajnice i Banjaluke poručili su da SP ima snagu da iz Izborne jedinice 1 dobije jedan mandat u Narodnoj skuštini Republike Srpske, a ukupno šest ili sedam mandata.

Predsjednik Gradskog odbora Saveza nezavisnih socijaldemokrata /SNSD/ Drago Tadić rekao je da očekuje da SNSD i SP nastave saradnju kao koalicija na očuvanju Republike Srpske, njene ekonomije i njenih institucija.

Predsjednik Gradskog odbora Demokratskog narodnog saveza /DNS/ Prijedor Milenko Đaković pozvao je socijaliste da sa DNS-om ostanu u koalicionim odnosima i da zajedno nastave raditi u korist građana Republike Srpske u ovim teškim vremenima.

Izbornoj konferenciji Gradske organizacije SP Prijedor prisustvovali su i potpredsjednik SP-a Živko Marjanac, predstavnici Boračke, Organizacije porodica poginulih i zarobljenih boraca i nestalih civila, SUBNOR-a, Udruženja penzionera i Sindikalne organizacije, te gosti iz Oštre Luke, Novog Grada i Laktaša.

Na konferenciji su konstituisani Gradski odbor SP Prijedor i organi stranke.

SRNA