finale kupa grada-brdo pobjednik (1)Trećeligaš Republike Srpske, OFK Brdo, pobjednik je Kupa Grada Prijedora, pošto je zasluženo u finalu savladao sa 1:0(1:0) ekipu četvrtoligaša Brzog.

Gol odluke, za trijumf tima iz Hambarina, postignut je u 11.minuti kada je Asmir Brkić umakao pažnji odbrane rivala, izbio sam pred golmana Nemanju Torbicu i rutinski poslao loptu u mrežu.

Mogli su izabranici trenera Enesa Fikića do vođstva i dva minuta prije pogotka, kada je raspoloženi za igru Damir Gredelj lijepo „izbacio“ Mirnesa Muhića, koji je bio sam pred Torbicom, ali je ovaj prevovremeno intervenisao i otklonio opasnost.

Bilo je vidno i u prvom poluvremenu da su momci sa stadiona „Vedro polje“ kvalitetniji, kontrolisali su loptu u svom posjedu, ali je nedostajao dobar završni pas da bi krunisali svoju nadmoćnost.

finale kupa grada-brdo pobjednik (2)U nastavku učenici Branka Torbice i pored silne želje da dođu do izjednačenja, fizički su pali.

Igrala se 53. minuta kada Gredelj glavom šalje loptu do Torbice, kao i dva minuta kasnije kada je sa ivice šesnaesterca iskosa sa desne strane pokušao da ga savlada.

U 65. minuti Amar Kadirić iz povoljne pozicije glavom šalje loptu preko gola, a samo minut kasnije oprobao je udarac, no Torbica se nije dao iznenaditi. Čuvar mreže kluba iz Busnova je u 79. minuti bio na mjestu i poslije pokušaja glavom Vedrana Banovića, pa je ponio epitet najboljeg aktera meča.

Finale je obilježio i mali incident. Naime, padobranac sa zastavom OFK Brdo, koji je pred kraj meča letio nad terenom Gradskog stadiona u 88. minuti se prizemljio se pred klupom Brzog, što je iritiralo njegove bučne i brojne navijače. Gađali su ga kamenicama, bacili ni kriva ni dužna dva bicikla preko ograde, a dok se padobranac povlačio i intervenisala policija, jedan od simpatizera poraženog tima sa srpskom trobojkom je utrčao i na teren. Srećom strasti su se smirile, a sudija Luka Bilbija, koji je dijelio pravdu, priveo je utakmicu kraju.

Predsjednik prijedorskog gradskog saveza Rifet Blažević uručio je pobjednički pehar kapitenu OFK Brdo Dini Dediću, a manji trofej pripao je i finalisti.

OFK Brdo (Hambarine) – FK Brzi (Busnovi) 1:0(1:0)

Gradski stadion Prijedor
Gledalaca: 250
Sudija: Luka Bilbija (Prijedor) 7,5
Strijelac: Brkić u 11.minuti
Žuti kartoni: Mi.Muhić, Kazaferović (OFK Brdo)

OFK BRDO:
Vidović -, Kazaferović 6,5, Mešić 7, Banović 7, Đurkić 7 (od 84. Čaušević -), Karupović 6,5, Kadirić 7, Mi.Muhić 6,5, Brkić 7,5, Dedić 7,5, Gredelj 7,5.

BRZI:
Torbica 8, Jović 6, Stojanović 6, Topić 7,5, Vukojević 6, Konjević 6 (od 78. Tadić -), Bilbija 6, Kecman 6, Tubić 6,5, D.Đuričić 6,5 (od 70. Ivanović -), B.Krneta 6,5 (od 61. Inđić -).

Igrač utakmice: Nemanja Torbica

N. Đerić
A.Drakulić