izbor sportiste godine prijedora-organizacioni odborNa prvoj sjednici Organizacionog odbora 46. „Izbora sportiste Grada Prijedora“, tradicionalne manifestacije, koja će se u organizaciji Informativno-poslovnog centra „Kozarski vjesnik“, a pod pokroviteljstvom Grada Prijedora, održati u subotu, 26.decembra u 19 časova i 30 minuta u Pozorištu Prijedor, gradonačelnik Prijedora Marko Pavić, predsjednik OO, upoznao je prisutne sa dnevnim redom na skupu u Velikoj sali Gradske uprave.

Poslije konstituisanja ovog tijela koji broji 15 članova (bilo ih je prisutno 14) Pavić je ukazao na značaj lijepe smotre.

-Ovo je tradicionalna prestižna manifestacija, a po utvrđenom Pravilniku, po kojem se biraju najbolji, nije bilo primjedbi u dosadašnjim izborima. Nadam se da ćemo i ove godine imati puno prijedloga, jer Prijedor je grad mladosti i sporta i ponekad je vrlo teško izabrati najbolje. Za mene su dobri svi koji se bave sportom, koji provode vrijeme na sportskim terenima i u dvoranama, jer to su ljudi koji su naučili da žive kolektivno, da se druže i na najbolji način promovišu svoj grad, a to nam i jeste cilj – rekao je Pavić.

Tanja Mandić, glavna i odgovorna urednica Radio-televizije Prijedor pojasnila je da se ove godine odlučilo da termin završne priredbe bude subota, umjesto u danima tokom sedmice.

-Vjerujemo da će subota svima dogovarati, izbjegli smo i datume uoči ili za katolički Božić, a u programi koji će trajati 70 do 80 minuta, biće i kulturno-zabavnih sadržaja. Sigurno je da ćemo se truditi da ima dosadašnji nivo, a da će sala Pozorišta Prijedor biti puna, kao i prethodnih godina – naglasila je Mandićeva.

Izabrani su članovi žirija, a čine ga: Saša Goronja (predsjednik žirija), Nenad Jandrić, Zoran Petković, Ivana Crnić, Mario Davidović, Zoran Radinović i Dragan Vučenović.

Rajko Vučićević, predsjednik Karate kluba „Šodan“ Prijedor, pomenuo je, kao mogućnost da se „Izbor sportiste Grada Prijedora“ pomjeri za sljedeću godniu, jer se dešavalo da sportisti ostvare, poput njegovih takmičara, i svjetske titule, ali je rok za prijave prošao.

Do kraja ovog mjeseca klubovi trebaju da dostave svoje prijedloge u Gradsku upravu, ali bi bilo poželjno da rezultate kako kandidata-pojedinaca, tako i ekipa obrazlože i dokumentuju ih zvaničnim dokazima iz svojih saveza.

-Biraće se najbolji sportisti, muška i ženska ekipa, najuspješniji trener, sportski radnik, kao i deset najboljih mladih sportista. Za njih je kompanija ArcelorMittal Prijedor izdvojila novčani iznos od 150 konvertibilnih maraka za svih desetoro i zahvaljujem im se u ime organizatora – rekao je Zoran Sovilj, direktor IPC Kozarski vjesnik.

Budžet 46. „Izbora sportiste Grada Prijedora“ ostao je na prošlogodišnjem nivou i iznosi 10.000 KM.

Tekst i foto – Nenad Đerić/Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com
Video – RTRS