eltatv-put-ravska (1)Elta televiziji obratila se grupa mještana iz sela Ravska kod Prijedora koji su nam se požalili da je u toj mjesnoj zajednici u katastrofalnom stanju. Bili smo u Ravskoj i pogledajte šta smo zabilježili.

Slika koju gledate je svakodnevnica mještana u selu Gornja Ravska, udaljenom 20-ak kilometara od Prijedora.

Put je, blago rečeno, u veoma lošem stanju.

Dodatni problem mještana ovog sela predstavlja snijeg koji već danima pada, jer su, rupe za vrijeme padavina svakog dana sve veće.

Sve to dovodi do kvara na automobilima. A, mještani strahuju da će zbog ovog problema i autobus koji prevozi učenike do škole prestati saobraćati.

-Putevi su katastrofalni, pogotovo u zimskom i jesenjem periodu. Prijete nam i da će ukinuti autobusku liniju. Ako dođe do toga, onda ne znamo šta ćemo – kaže Ante Čavlović, predsjednik Savjeta mjesne zajednice Gornja Ravska

eltatv-put-ravska (2)Ovaj putni pravac posljednji put je saniran prije šest mjeseci. Od tada do danas ništa na njemu nije rađeno, a kiše koje su u međuvremenu padale u potpunosti su ga uništile. Stanovnici ovog prijedorskog sela tvrde da stanje nikada nije bilo gore.

-Ljudi to zovu „lavor do lavora“, lokve pune vode. Ne znam više ni kako se odvija saobraćaj. To je katastrofa – kaže Janko Milojica, mještanin Gornje Ravske

Naši sagovornici za sve krive lokalnu vlast. Kažu da su se nekoliko puta obraćali za pomoć, ali osim obećanja ništa nisu dobili.

-Dobio sam odgovor da se planira nasip puta početkom decembra. Izvoditi takve radove početkom decembra u Ravskoj gdje je uveliko snijeg je apsurdno – priča Mladen Karan, mještanin Gornje Ravske.

Odgovor na pitanje hoće li i kada put u Ravskoj biti saniran nismo dobili iz gradske uprave, jer je, kako su nam rekli, Radan Vukadinović, načelnik Odjeljenja za stambeno – komunalne poslove, odsutan.

Vukadinović nam je u neformalnom razgovoru rekao da je taj put priorite kada su u pitanju sanacije lokalnih puteva u gradu na Sani. A, koliko dugo će mještani Ravske morati čekati na početak izvođenja radova niko ne zna. Za nadati se da problem uskoro biti riješen, kako bi se život u ovoj mjesnoj zajednici mogao nesmetano odvijati.

ELTA TV1