poplave prijedor-nedjelja 18maj (16)Predsjednik Udruženje penzionera grada Prijedor Slobodan Brdar izjavio je da je Upravni odbor ove organizacije odlučio da se njihovim članovima koji žive na području naselja Gomjenice, Raškovca i Tukova, kojima je voda ušla u kuće, dodijeli jednokratna pomoć u iznosu po 100 KM.

“Svjesni smo da je riječ o skromnim novčanim iznosima, ali smo željeli na ovakav način pružiti im podršku u ovo za njih izuzetno teško vrijeme”, rekao je Brdar.

On je naglasio da će se novčana pomoć dodijeliti penzionerima kojima je voda ušla isključivo u kuće, a ne u garaže, šupe ili neke druge pomoćne objekte.

Brdar je rekao da su aktivisti mjesnih udruženja već na terenu, pa će, prema njihovim procjenama, 200 penzionera iz tri naselja dobiti ovu jednokratnu pomoć.

Sredstva za podjelu pomoći obezbijeđena su iz druge tranše budžetske stavke namijenjene radu Udruženja, a za ovu godinu predviđeno je da mu iz gradskog budžeta ukupno bude izdvojeno oko 230.000 KM.

Brdar je podsjetio da je njihovo Udruženje prošle sedmice na račun Vlade Republike Srpske uplatilo 1.500 KM za pomoć Doboju.

SRNA
Foto – arhiva