brdo-gomionica (2)Ekipa OFK Brdo nastavila je uspješnu seriju u prvenstvu Regionalne lige RS-grupa Zapad, pošto je u posljednjih pet kola ostvarila treću pobjedu (drugu „vezanu“ bez primljenog gola), uz dva remija.

Na stadionu „Vedro polje“ u Hambarinama, prema očekivanju, savladala je Slogu DIPO, koja je došla sa samo deset igrača, sa ubjedljivih 3:0.

Psihološki je to bio, iz pomenutog razloga, težak meč za izabranike trenera Amira Kaltaka.

Jedina „svijetla tačka“ na terenu bio je iskusni Besim Ibričić, koji je od samog početka najavio da je raspoložen za igru, potvrdivši to u nekoliko navrata udarcima iz daljine, kada je lopta završavala kraj samog okvira gola.

S druge strane rival iz Gornjih Podgradaca je samo jednom ozbiljno zaprijetio golmanu domaćih, kapitenu Denisu Kardomović, koji je odlično zaustavio udarac Duška Lovrića u donji desni ugao.

Jadranko Vidović je u 30.minuti doveo na iskušenje golmana Daria Mitrovića, a u dva navrata u finišu prvog dijela pokušao je Asmir Brkić, međutim, ostalo je 0:0.

Odluka o pobjedniku pala je u nastavku susreta.

U 49.minuti Ibričić je sa oko 20 metara sjajnim šutem „skinuo paučinu“ sa lijevih „raklji“ protivničkog gola i doveo svoj tim u vođstvo od 1:0.

Samo tri minuta kasnije, Ibričić na lijevoj strani u šesnaestercu sastava iz Gornjih Podgradaca pronalazi Brkića, koji je nepropisno zaustavljen. Ibričić je neumoljiv sa „bijele tačke“ i šalje loptu u donji desni ugao za 2:0 za OFK Brdo.

Još jednom je do kraja Sloga DIPO, koja je i dobro „stajala“, pokušala da ugrozi sigurnog Kardumovića, da bi u 82.minuti Ibričić ostvario „het-trik“ postavivši konačan rezultat meča.

OFK Brdo-Sloga DIPO 3:0(0:0)

Hambarine
Stadion „Vedro polje“
Gledalaca: 30
Sudija: Bojan Aničić (Laktaši) 7
Strijelac: Ibričić u 49., 52. (iz jedanaesterca) i 82.minuti
Žuti kartoni: Brkić (OFK Brdo), Mijatović, Broćeta, Lovrić (Sloga DIPO)

OFK BRDO:
Kardumović 7, Rašić 6, Harambašić 6,5, Stegić 7, Karupović 7, Pađan 6 (od 81. Alkić -), Subašić 6,5, Vujković 6,5, Brkić 7, Vidović 6,5, Ibričić 8
Trener: Amir Kaltak

SLOGA DIPO:
Mitrović 6,5, Šukalo 6, Stolić 6, Lovrić 6,5, Mijatović 6, Lukajić 6, Blašković 6, Broćeta 6,5, Timarac 6,5, Marjanović 6
Trener: Siniša Đurić

Igrač utakmice. Besim Ibričić (OFK Brdo)

Tekst i foto arhiva – Nenad Đerić/Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com