prijedor-konjuh-jesen-rezultat (2)Rukometaši Prijedora, poslije pauze u prvenstvu Premijer lige BiH, prije koje su imali dvije „vezane“ pobjede, u devetom kolu ove srijede od 17 časova u Zenici gostuju Čeliku.

Iako su bili nekompletni izabranici trenera Saše Babića, pripremali su se veoma dobro.

-Realno gledano domaćin je favorit. Ima iskusnije pojedince i kolektivno su trenutno jači od nas. Idemo u Zenicu rasterećeni da se prikažmo u što boljem izdanju. Vjerujem u svoje momke i nadam se da mogu da naprave iznenađenje i ostanu neporaženi – naglasio je Babić.

Novi-stari strateg Prijedorčana vratio je na treninge i Stefana Davidovića, kojeg je svojevremeno uveo u prvi tim kluba sa imenom grada na Sani. Lijevi bek vrijedno radi, pa se očekuje da će postići dogovor sa rukovodstvom ovog sportskog kolektiva o ponovnoj saradnji.

-Najvažnije je da je atmosfera među momcima dobra. Sa nama trenira i iskusni Aleksandar Škorić, koji je član Vogošće, ali uvijek sam vjerovao kako mladima, tako i domaćim igračima. Priključićemo šest-sedam juniora i polako im pružati priliku. Moguće je da to bude već od meča sa sarajevskom Bosnom za vikend – najavio je Babić.

Tekst i foto – Nenad Đerić/Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com