centar sunce-posjeta fabrici nova ivancica (1)Učenici i nastavnici Javne ustanove Centar „Sunce“ Prijedor posjetili su nedavno fabriku obuće „Nova Ivančica“ Kozarac.

-Naši učenici su obišli pogon i praktično su radili pojedine poslove, a neki od njih su prepoznati da bi mogli raditi na određenim radnim mjestima. Tokom posjete smo razgovarali sa direktorom Zoranom Banjcem o tome da se u ovom preduzeću organizuje praksa za učenike – rekla je Slađana Radaković, direktorica Centra „Sunce“.

Ona je dodala da bi se saradnja Centra i fabrike ogledala i u tome što bi učenici izrađivali sitne predmete od kože a imali bi obezbijeđen servis i popravku šivaćih mašina u krojačkoj radionici škole.

Inače, treba istaći da „Nova Ivančica“ i njen direktor već drugu godinu zaredom kupuju za učenice Centra „Sunce“ novogodišnje paketiće, plaćaju pozorište i predstavu što već postaje tradicija.

Tokom ove posjete, radnici ovog preduzeća su učenike počastili ručkom i kolačima.

„Nova ivančica“ je ovom prilikom obezbjedila i prevoz za ukupno 30 učenika srednje škole, 6 nastavnika i direktoricu.

-Učenici Centra „Sunce“ bili su oduševljeni posjetom, a sve ovo doživjeli su kao odličan izlet – istakla je Radakovićeva.

Centar „Sunce“ Prijedor

centar sunce-posjeta fabrici nova ivancica (2) centar sunce-posjeta fabrici nova ivancica (3) centar sunce-posjeta fabrici nova ivancica (4)