bosnamontazaPreduzeće za montažno proizvodne i uslužne djelatnosti “Bosnamontaža” a.d. Prijedor uplatiće 20.000 KM pomoći za poplavljena područja u Republici Srpskoj i Republici Srbiji, saopšteno je danas iz ovog preduzeća.

“Gradu Prijedoru i Ministarstvu finansija Republike Srpske biće uplaćeno po 5.000 KM, a Ministarstvu finansija Republike Srbije 5.000 evra”, navodi se u saopštenju.

Svim zaposlenima ovog preduzeća koji su pogođeni poplavama uplaćena je jednokratna pomoć od po 500 KM, a preduzeće će i dalje pomagati svoje radnike u poplavljenim područjima.

“Kao društveno odgovorna kompanija, saosjećamo sa svima nastradalima u poplavama u svome gradu, u Republici Srpskoj, BiH i regionu. Ovo je prva jednokratna pomoć koju upućujemo za poplave koje su zadesile region, a nastavićemo i dalje pomagati one kojima je pomoć najpotrebnija”, stoji u saopštenju.

Iz “Bosnamontaže” apeluju na privrednu zajednicu u gradu Prijedoru, Republici Srpskoj i regionu da u uslovima vanrednog stanja usljed elementarne nepogode pokaže što viši nivo društvene odgovornosti.

“U ovakvim situacijama dilema ne smije biti da li ili ne nego jedino pitanje smije biti koliko možemo”, navodi se u saopštenju.

Preduzeće “Bosnamontaža” godinama učestvuje u brojnim humanitarnim akcijama i pomaže pojedinačne slučajeve socijalno ugroženih porodica i teško bolesnih, ali se po prvi put o tome oglašava u medijima kako bi ohrabrilo kolege privrednike da se odazovu u što većem broju.

SRNA