amp-logoKompanija “Arselor Mital” u potpunosti opovrgava nedavni nalaz kontrole Poreske uprave Republike Srpske u Prijedoru po kojem prijedorski ogranak kompanije duguje skoro 50 miliona KM za poreze.

“To ćemo osporiti kroz odgovarajuće pravne kanale”, saopšteno je danas iz ove kompanije.

U saopštenju se navodi da su nedavne spekulacije iznesene u medijima i optužbe u vezi sa radom kompanije u Prijedoru u potpunosti netačne i neodgovorne.

“Više od 10 godina `Arselor Mital` posluje u Prijedoru i Zenici u skladu sa najvišim međunarodnim standardima poslovne i etičke prakse, te u potpunosti odbacujemo bilo kakve optužbe koje tvrde suprotno”, naglašava se u saopštenju.

U saopštenju se ističe da je posao kompanije proizvodnja željezne rude i čelika, zapošljavanje i poslovne aktivnosti, te da nema političku ulogu na bilo kom nivou.

“Kompanija je plaćala blagovremeno sve poreze i doprinose u skladu sa zakonom i `Arselor Mital` je prepoznat u okruženju kao vodeći primjer odlične korporativne prakse u BiH”, dodaje se u saopštenju.

Na veb-stranici Poreske uprave Republike Srpske objavljeno je da dospjeli, a neplaćeni dug prijedorskog “Arselor Mitala”, zaključno sa 30. septembrom, iznosi 49.522.841,46 KM.

SRNA