vodovodpdU Prijedoru je poboljšano vodosnabdijevanje i trenutno se zadovoljava 70 odsto ukupnih potreba grada, saopšteno je danas iz ovdašnjeg “Vodovoda”.

“Na osnovu trenutnog stanja i izvršenog hlorisanja, obavještavamo potrošače da se voda sada, osim za sanitarne potrebe, može koristiti i za pranje i tuširanje. Voda i dalje ne treba da se koristi za piće”, stoji u saopštenju ovog preduzeća.

U toku je uzimanje uzoraka vode za fizičko-hemijsku analizu u laboratoriji `Vodovoda` i za mikrobiološku i fizičko-hemijsku analizu u Institutu za javno zdravstvo u Banjaluci. Preliminarni rezultati analize u Banjaluci biće poznati do sutra u 15.00 časova.

“Već sada je prisustvo rezidualnog hlora u sistemu normalizovano i u granicama vrijednosti propisanih Pravilnikom o higijenskoj ispravnosti vode za piće”, navodi se u saopštenju.

“Vodovod” i dalje snabdijeva sugrađane pitkom vodom za šta je angažovano osam cisterni na lokacijama Gašića naselje, Pećani, Raškovac, Tukovi, kod plavog i crvenog solitera, Vrbice, Topolik, Kozarac, Gomjenica i Urije.

SRNA