zeljko buvac-jirgen klop (1)Prijedor je oduvijek imao kvalitetne fudbalere ali i fudbalske trenere.

Međutim, nikada niti jedan igrač a ni trener nije stigao tako daleko, kao što je to uspjelo Željku Buvaču.

Naime, kako sada stvari stoje, ovaj 54-godišnjak iz Omarske će nakon Borusije Dortmund, u tandemu sa Jirgenom Klopom sjesti na klupu Liverpula, jednog od najtrofejnijih i najpopularnijih klubova na svijetu.

Nezvanične informacije govore da su vlasnici petostrukog osvajača Kupa/Lige šampiona postigli dogovor sa njemačkim trenerom, a sa njim u paketu na „vrelu“ klupu ekipe sa Enfilda stize i Buvač koji sa Klopom sarađuje od 2001. godine.

zeljko buvac-jirgen klop (2)Očekuje se da bivši trener Borusije iz Dortmunda sa svojim pomoćnikom najkasnije do petka potpiše trogodišnji ugovor sa Liverpulom.

Ukoliko se ove nezvanične informacije potvrde, Omarska i Prijedor, Republika Srpska i Bosna i Hercegovina, dobiće svog trenera na klupi ekipe koja ima 18 titula u, po mnogima, najkvalitetnijem prvenstvu u Evropi.

Podsjetimo, uprava Liverpula u nedjelju je smijenila dotadašnjeg trenera Brendona Rodžersa, a Klop i Buvač su na kraju prošle sezone napustili klupu Borusije iz Dortmunda sa kojom su osvojili dvije titule prvaka Njemačke, jedan Kup i igrali finale Lige prvaka.

Tekst – Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com
Foto – Ilustracije – internet