brdo-fsa (4)Fudbaleri prijedorskog kluba FSA su u 5. kolu Regionalne lige Republike Srpske-grupa Zapad doživjeli i četvrti poraz, ovoga puta od Mladosti iz Kotor Varoši (1:3), pa su i dalje ostali na posljednjoj poziciji na tabeli sa samo jednim bodom.

Kada se u 9.minuti jedina „svijetla tačka“ u redovima domaćih Vedran Mršić izborio za šut i sa oko 18 metara sa lijeve strane tukao, da bi lopta od lijeve stative završila u gol-autu, činilo se da će izabranici trenera Nenada Bašića konačno ostvariti prvu pobjedu.

Međutim, u 38.minuti jedna nesmotrenost u odbrani koštala ih je pogotka, a strijelac svog prvog gola bio je Srđan Jurić. Samo četiri minuta kasnije, poslije lijepog progravanja Ognjena Đakovića, Jurić je „oči u oči“ pred Vojislavom Vasiljevićem i postavlja rezultat prvog poluvremena 0:2.

U nastavku Prijedorčani su imali „jalovu“ inicijativu, gosti rasterećeni opasni u kontrama. Igrala se 68.minuta, Vasiljeviću se jedna lopta izmigoljila pred protivničkim igračem na lijevoj strani svog šesnaesterca, došla je do Jurića, a pokretljivi mladić, krhke građe, neumoljiv je i ostvaruje „het-trik“, pa je u 78.minuti, kada je izlazio sa terena najbolji akter susreta ispraćen aplauzom objektivne publike sa tribina stadiona „Poljana“.

U međuvremenu, u 73.minuti Milko Babić je bio sam pred Vasiljevićem, ali nije pogodio, a tri minuta kasnije mogao je taj promašaj da kazni na suprotnoj strani Željko Drinić, kada sa sedam-osam metara iskosa sa lijeve strane tuče tik kraj bliže stative.

U 80.minuti lopta pogađa u ruku jednog igrača Kotorvarošana u svom kaznenom prostoru, a Mršić je iz penala precizan za konačnih 1:3.

FSA-Mladost(Kotor Varoš) 1:3(0:2)

Prijedor
Stadion „Poljana“
Gledalaca: 80
Sudija: Milan Kukrika (Banjaluka) 7
Strijelci: Mršić u 80. (iz penala) za FSA, a Jurić u 38., 42. i 68.minutu za Mladost
Žuti kartoni: Runić, Mujadžić (FSA), Bašić, Jurić, Miujkanović (Mladost)

FSA:
Vasiljević 6, Rečević 6, Došenović 6 (od 46. Drinić 6,5), Torbica 6, Runić 6, Karupović 6 (od 55. Mujadžić 6), Kotaran 6,5, Mršić 7, Rudak 6,5, Čačić 6,5, Čulić 6 (od 68. Bilaković -)
Trener: Nenad Bašić

MLADOST:
Kutić 7, Bašić 6,5, Đukić 7, Hadžiselimović 7, Tepić 6,5 (od 46. Mušanović 6,5), Babić 6, Jurić 8 (od 78. Đurić -), Stupar 6,5 (od 60. Maletić -), Đaković 7,5
Trener: Branko Ponorac

Igrač utakmice: Srđan Jurić (Mladost)

Tekst i foto arhiva – Nenad Đerić/Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com