mlade reprezentacije rs-fudbalski turnir ceska (1)Dva druga mjesta, sa minimalnim porazima od 0:1 od Hradeca Kralove, osvojile su nedavno omladinske reprezentacije Republike Srpske na memorijalnom turniru „Jozef Kubin“ u češkom gradu Jablonecu.

U izuzetno jakoj konkurenciji na prestižnom takmičenju selekcije U-13 i U-15 Fudbalskog saveza Republike Srpske superiorno su ušle u finale, ali veliki broj utakmica u jednom danu i dug put su bile otežavajuće okolnosti.

Dječaci rođeni 2001. godine koje sa klupe predvodi Zlatko Jelisavac takmičenje su započeli porazom (1:2) u grupi od Slovana iz Libereca uprkos startnom vođstvu, ali su kasnije zaredali sa pobjedama i to: Usti nad Labem 4:0, Hradec Ktralove 2:1, a u polufinalu je na penale savladan prošlogodišnji pobjednik Pardubice 0:0 – 3:2. Junak polufinala bio je golman Rudar-Prijedora Luka Kačavenda koji je odbranio jedan jedanaesterac.

Osim Kačavende, za ovu selekciju je nastupio i Prijedorčanin Nikola Ćorić.

Kada je u pitanju generacija dječaka rođena 2003. godine ona je do finala napravila pobjedonosni niz bez primljenog gola. U grupi su pali: Banjik Most 2:0, Usti nad Labem 3:0 i Jablonec 3:0, a u polufinalu je pobijeđen Slovan iz Libereca 2:0. Trenerski tandem bio je Veljko Cvjetinović-Miodrag Rankić.

Utakmice u Jablonecu posmatrao je i selektor U-23 reprezentacije Republike Srpske Branimir Tulić, a pored sekretara stručnog štaba Dejana Todorića u Češku je kao vođa puta putovao i Mile Mandić, predsednik Područnog Fudbalskog saveza Prijedor. Fizioterapeut reprezentacija bila je Dragana Sokunić.

Pogledajte reportažu RTRS-a.

Tekst – FSRS.org
Video – RTRS

mlade reprezentacije rs-fudbalski turnir ceska (3) mlade reprezentacije rs-fudbalski turnir ceska (2)